I morgen starter kvalifiseringen til Fjordkraftligaen 23/24!

Etter jul har vi blitt betegnet som lokomotivet i 1. divisjon. Vi er inne i en historisk god STREAK med en imponerende seiersrekke!

Vunnet 11 av 12 kamper i serien etter jul!
9 strake seiere i serieavslutningen!
3-0 i kamper mot Narvik i play-in!
= 14 av 15 etter jul og 12 strake uten tap!
I disse kampene har vi bl.a. møtt Nidaros x2, Comet x2 og Narvik x5! 

Hvordan skal dette ende?

Vi tok en prat med både sportssjefen Peter Messa og hovedtrener Niklas Andresen dagen før dagen!

Først ut er sportssjefen og for en sesong det har vært så langt Peter! 3. plass i serien og en formidabel periode etter jul med en seiersrekke som det står stor respekt av. I tillegg har vi feid Narvik av isen i 3 strake kamper i play-in, når det egentlig skulle dra seg til litt ekstra. Hva tenker Sportssjefen om dette? Det har vært en fantastisk sesong så langt og resultatene har overgått det de fleste i bestefall skulle både tro og håpe på. Men, det er lett å glemme hvordan alt startet etter en turbulent periode rundt generalforsamlingen i 2022. Det var mange kritiske stemmer og ikke minst spørsmål som ville gjøre seg hørt på forskjellig vis. Satsningen på et ungt lag i kombinasjon med en kontroversiell samarbeidsavtale med VIF gjorde at begeret rant over for mange, også hengivne supportere. Hele gruppen inkludert trenerne fikk jobbe i motvind fra start, men overbevisningen om at dette var riktig vei å gå for klubben ga nødvendig energi i det daglige arbeidet for alle som er involvert i og rundt laget. Det er med en følelse av stolthet vi nå kan se tilbake på det som har vært og med glede på det som ligger foran oss. Men, «the job is not finished» så neste utfordring for dette unge laget starter i morgen! Derfor venter vi til den 26. mars før vi oppsummerer den her sesongen i sin helhet.

Nå starter altså kvalserien i morgen. Vi møter Comet, Grüner og Ringerike, det blir interessante kamper! Hva blir vår inngang til denne kvalserien? Vår inngang er å være tro vårt eget spill, fortsette å tro på prosessen og hver dag bli litt bedre. Vi vet at motstanden er bedre enn det vi har spilt mot hittil i år og vi ser frem til å måle oss på dette neste nivået!

Nå er det en enorm interesse rundt laget, mer og bedre enn på lenge. Endelig fikk vi litt gåsehud igjen når stemningen var på topp og hele 1100 fant veien til ishallen da vi avgjorde mot Narvik sist uke. Mange som følger oss har jo tross alt opplevd laget i det gjeve selskap der du selv var med som spiller når vi var oppe i den gang GET-ligaen. Er det duket for en retur til øverste divisjon allerede neste sesong eller hvor ligger ambisjonene nå? Først vi jeg da starte med å si tusen takk til alle som møtte opp mot Narvik og bidro til å skape en magisk kveld for store som for de små. Laget har virkelig gjort seg fortjent til å bli sett synes jeg med sitt til tider «glänsande spel» så det hele passet utmerket på en dag som da mot Narvik når vi leverer en fantastisk prestasjon på isen! Om det er duket for en retur? Vi har pyntet oss, satt oss ved bordet og bestilt husets beste………. (he he). For laget så er målsetningen og ambisjonen ALLTID å prestere sitt beste og det er nettopp denne innstillingen som har gitt resultater så langt i år. Dette med «what if and what happens if» kan ikke vi forholde oss til nå! Nå er fokuset på en kamp om gangen og den første er i morgen!

Helt til slutt, hva kan du si om spillerne/laget og ikke minst trenere og støtteapparatet rundt laget. Hva er det som har fått oss hele veien i år med dette herlige laget som består av mange unggutter men også de noe mer rutinerte som har vært ute en dag før som det heter? Det svaret får dere best ved å møte opp på lørdag når vi tar i mot Grüner, og se med egne øyne. Jeg håper vi sees da 👊

Ja Niklas, vi føler vi kan gå på vannet sa du før play-in. Har dere klart å lande etter bragden i play-in? ​​​Vi nøyt seieren på tirsdag og var allerede tilbake på jobb på onsdag. Det handler om å nullstille og å være klar for å krige videre.

Hvordan har uka vært frem mot det som nå skal skje? ​Uka har vært bra! Vi hadde to bra økter på mandag og tirsdag før en roligere økt i dag med litt «special teams». Vi har også gått gjennom video av Ringerike.

Du kjenner jo flere i og rundt de lagene vi møter, hva tenker du om motstanderne? Jeg er spent på nivået. Jeg forventer helt klart en tøff kamp i morgen, men da får vi også en pekepinn på hvor vi ligger i løypa. Ringerike er en tøff motstander, bra struktur og har enkeltspillere med et veldig høyt toppnivå. Det handler om å være fokusert og så må vi være med fra start. Vi gleder oss!

Hva tror du de tenker om oss? Er vi en stor underdog her tro? Jeg vet lagene respekterer oss som motstander. Jeg kjenner jo Martin Boork godt, han er alltid nøye og ydmyk uansett motstander. Vi er en underdog, men det passer oss bare veldig godt!

Ringerike som du er inne på Niklas, kanskje den antatt største favoritten  av samtlige lag hvis vi skal lese oss opp fra både diskusjonsforum og lignende, men ikke minst ut i fra FKL-Tabellen der de også har levert en helt ok 2. halvdel. Hvordan skal vi klare å reise fra Hønefoss med poeng i bagasjen?​​​ Vi skal være oss selv, vi endrer ingenting i en kvalik. Vi tror på vår game-plan og hardt arbeid som vi har gjort helt siden jul. Vi må være skjerpet fra start, forventer at de vil komme ut hardt på hjemmebane så det blir viktig å ri av starten som det så fint heter. Puckene skal ned bak de og det gjelder å komme seg inn i tempo, noe som jeg forventer er litt høyere enn vi er vant til.

Hvordan ser laget ut? Full tropp!

Med dette sier vi tusen takk for praten til herrene og lykke til i morgen!

Motstanderen:  Ringerike Panthers

Vår motstander i morgen er et lag som de seneste 10-15 årene stort sett har vært et topplag i 1. divisjon. I 18/19 sesongen var de oppe i toppdivisjonen for første gang, men det gikk fort over som det ofte gjør med ny-opprykkede lag. Men det skulle bare ta 2 år før de var tilbake igjen og nå har de vært oppe i 2 sesonger. I fjor klarte de play-off plassen, mens i år har sesongen vært noe tyngre og spesielt i fra start. I det siste har det faktisk gått veldig bra og de var nære ved å ta Manglerud på målstreken, men det holdt ikke helt inn. Laget trenes av ikke ukjente Martin Boork. Sønnen av den tidligere Norske landslagstreneren Leif Boork, som også er en meget kjent og merittert person i Svensk ishockey. Martin har faktisk hele 10 sesonger bak seg i Lørenskog IK som spiller, hvorav 5 sesonger i 1. divisjon og 5 sesonger i Eliteserien! Ikke helt uventet så gikk veien videre som trener og nå er han inne i sin 13 (!) sesong som hovedtrener for Ringerike Panthers, noe det står stor respekt av! Det er jo kontinuiteten selv det……..

På spillersiden er det flere sterke navn som vi skal se opp for. Vi finner rikelig med erfaring fra både AHL, SHL og HockeyAllsvenskaen! Et par navn vi gjerne trekker frem er Svensken David Åslin som har en meget sterkt CV. Så kommer vi naturligvis ikke utenom vår egen lokale gutt Kenneth Pappalardo Gulbrandsen som er flasket opp i Lørenskog ishall! Da forstår alle at vi også snakker om en brødre duell i kampen når storebror Andre som spiller for oss skal ut å gjøre det vanskelig for lillebror når pucken droppes i Schjongshallen i morgen kveld!

Herunder ser vi kampoppsettet i kvalserien:

Folkens! Da er det bare å ta turen til Hønefoss i morgen 💪💪

Neste hjemmekamp: 
Lørenskog – Grüner
Lørdag klokken 16:00
Lørenskog ishall

Billetter er tilgjengelige her:  Billetter TicketCo