Norsk 1. divisjon
Lørenskog – Comet
Lørenskog ishall
Onsdag 15. februar
Kampstart kl 19:00

Motstander:  Comet (Link Eliteprosepects)

Nå skal Bronze plassen avgjøres! B2B kamper mot Comet i årets 2 siste seriekamper, først i kveld på hjemmebane og deretter borte i Halden på lørdag. Plasseringen avgjør også hvem som skal møte Nidaros og hvem som skal møte Narvik i play-in!

I skrivende stund er vi på 59 poeng begge lag, men Comet har 2 seiere på de foregående 3 kampene innbyrdes og har således en fordel på oss. Da hjelper det ikke mye at vi har bedre målforskjell med hele 16 mål. Dette betyr også at dersom vi deler poengene i de 2 siste kampene så er Comet nummer 3. Det betyr også at dersom Comet vinner etter ordinær tid i kveld så er Comet nummer 3. Vi må ha 4 poeng med oss fra disse kampene!

Folkens – Dette blir et ordentlig RACE på oppløpet!

Vi har omtalt Comet før våre tidligere kamper i årets serie. Før denne kampen kan vi fortelle at laget har hentet noen spillere siden sist. Backen David Nilsson som de fleste har fått med seg har nylig forlatt ferdigspilte Bergen for å delta i opprykkskampen med Haldenserne. Nilsson som av flere omtalt som en av de aller beste backene i 1. divisjon, og meget god offensivt med hele 69 poeng på 35 kamper! Forwarden Victor Stark fra Hammarö i Svensk 2. divisjon (nivå 4), et ubeskrevet blad for oss i Norge så skal bli spennende å se hva han står for. 2 poeng på sine 2 første kamper betyr at han er i gang i hvert fall og han har i disse kampene spilt i rekke med blant annet hurtigtoget Trnavsky. Keeperen Kåberg som kommer fra Grums (også dette i Svensk 2. divisjon) har hittil fått 6 kamper for Comet på ny-året.

Vi fikk oss nok en morgenprat med hovedtrener Niklas Andresen før dagens kamp.

Hvordan føles det i dag nå som kampen om 3. plassen skal avgjøres enten i kveld eller på lørdag?

Jeg ser for meg en tett og tøff kamp, litt nerver kanskje. Ellers er det alltid litt spennende etter disse landslagspausene, men vi tenker ikke for mye. Oppskriften på en god hockeykamp er vel slik som dette. En kamp som betyr noe for begge lag, 2 lag som vil vinne og jeg tror det vil være et bra tempo i kampen. Vi gleder oss!

Vi er det klart beste laget i 1. divisjon etter årsskiftet med hele 9 seiere på 10 kamper. Hvordan ser du på styrkeforholdet mot Comet?

De har jo 2 av 3 innbyrdes men vi har vært gode lenge nå så vi får vel gjøre alt for å utligne det i kveld. Ellers er det samme for begge lag, vi står ovenfor 2 viktige kamper før et viktig play-in.

Det er ingen tvil om hvilke 4 lag som skal gjøre opp i play-in, men hvem er det du helst vil møte?

Det er litt splittet i gruppa. Fordeler og ulemper med begge lag går igjen hos de fleste. Nå er det jo sånn at vi må slå alle for å komme til en kvalik i slutt enden så tenker vi lar det være med det. 

Hva tror du om årets 4 lag ift opprykk sjanser?

Jeg tror 1 lag rykker opp fra 1. divisjon i år.  For vår del, uansett hvem vi møter så er presset på dem. Det er bare å se mellom linjene det.

Hva har vært inngangen til denne kampen nå som det også har vært en pause?

Vi har hatt en god pause og jobbet godt med hele gruppa. Vi har fokus på blant annet å komme godt in til kampen i dag, ellers så har vi et 2 delt fokus på neste kamp og det som venter oss. Vi har også et bra momentum som vi skal ta med oss inn i kampen.

Hva vil du si om dagens tropp?

Vi stiller med en solid tropp i dag. Så har vi en debutant i dag også med Mathias Papuga som vi presenterte i går.

Takk for praten Niklas!

Tabellen oppdatert før kampen i dag: 

Lykke til i dag alle sammen 🤞🤞🤞

Billetter til kampen kjøper du HER

Neste kamp og årets siste seriekamp: lørdag 18. februar klokken 16:00 borte mot Comet

*PLAY-IN informasjon kommer etter kampen på lørdag!