Norsk 1. divisjon
Furuset – Lørenskog
Furuset Forum
Onsdag 25. januar
Kampstart kl 19:00

I dag smeller det i Forum!

1 poeng skiller det mellom lagene i dag og det er bare 6 kamper igjen i grunnserien! Comet har en liten luke fra sin 3. plass men nå er det slik at både vi og Furuset faktisk kan knipe en plass på topp 4 foran Haldenserne. Det er uten tvil mye å spille for og stor spenning i slutten av årets 1. divisjon. Furuset har sakte men sikkert spist seg oppover på tabellen og viser en god form, senest med seier 6-3 hjemme mot Gjøvik. De færreste hadde nok trodd at Ulva skulle være såpass med å kjempe om play-in men Larsen har virkelig fått fart på skuta. Vi kommer fra 2 sterke seiere over Bergen hjemme og før det har vi 3 av 4 mot Nidaros og Narvik, og vi kan vel nesten si at vi allerede viser et solid tegn på at vi skal være et lag å regne med når det drar seg til mot slutten! Det mobiliseres fra begge hold til dagens kamp og det ligger an til å bli en spennende batalje mellom Furuset og Lørenskog som etter hvert har blitt noen skikkelig rival oppgjør. I følge Google Maps er det kun 4,9km med bil mellom Lørenskog ishall og Furuset Forum, ergo er det fullt mulig for alle som vanligvis tar turen på våre hjemmekamper å ta turen til Forum i kveld og støtte våre gutter inn mot play-in drømmen! Vi skal vinne kampen på tribunen og på isen i kveld!

Vi tok en prat med hovedtrener Niklas Andresen før kampen.

Nå begynner det å dra seg til Niklas, hvordan er følelsen før kampen i kveld?

– Vi har åpnet sterk etter oppholdet, mye bra i disse kampene og kun 1 tap så følelsen vår er meget god!

Lokaloppgjør eller rivaloppgjør som det nærmest har blitt, hvordan ser du på kveldens motstander?

– Det har blitt en liten nerve i disse kampene, det er mye skriv og oppmerksomhet og det betyr mye for begge klubbene. Vi kjemper om topp 4 så vi må jo forvente 2 topp motiverte lag. Ellers så håndterer vi dette som vi gjør inn mot hver eneste kamp men som vi har vært inne på tidligere så blir det mer og mer som en finale nå som ting drar seg til. Furuset er et lag som jobber hardt over hele banen og vi har en plan for å matche dem og sørge for at vi drar det lengste strået.

Hva er oppskriften på seier i kveld?

– Vi skal løse deres press hurtig, vi må ville ha pucken, vi må skape gode alternativer i vår oppspillsfase. Vi vet at de går hardt i press og er hurtige så vi må løse dette og ikke gjemme oss. Ellers skal også vi spille aggressivt med bra press, forstyrre dem i deres etablering og oppspillsfase. Dem er ganske hete i overtall så det må vi løse, men vi skal selv også være gode i «Special Teams», det er ofte en nøkkelfaktor for å vinne kamper. 

Det er B2B kamper med returkamp allerede på lørdag, har dere en plan for begge kampene eller tar dere 1 kamp av gangen her?

– Vi tar 1 kamp av gangen og dette er en finale. Viktig å vinne i dag, det vil være fordel på lørdag!

Status i troppen?

– Vi stiller med en solid tropp som har mye selvtillit. Vi er i rute og gleder oss!

Vi takker Niklas for praten og oppdateringen.

Tabellen oppdatert før kampene i helgen: 

Da sier vi bare KJØR HÅRDT i kveld gutter 💪

VI HEIER PÅ DERE 🤞🤞🤞