I kamp nummer 2 for helgen vinner vi 5-4 mot Nidaros i OT!

Nok en fantastisk kamp av gutta i dag!

Vi kan nesten gjøre en COPY/PASTE fra gårsdagen. Igjen er det en innsats og offervilje som gikk langt utenpå drakta. Vi går nok en gang rett i strupen på Nidaros og styrer kampen fra start. Før minuttet har gått og enda raskere enn på lørdag så setter vi 1-0 etter at Aas-Larsen jobber hjemover og vinner pucken i midtsonen, Haugen Evensen plukker opp pucken og spiller Opsahl nydelig frem som kommer seg inn alene og setter dagens første! Kort tid etterpå er Walther-Sneve på plass med en praktfull scoring. Bra press spill i forkant og inne i offensiv sone går pucken fra Pedersen til Gulbrandsen som avventer perfekt og ser signalet fra Sneve som står umarkert og klar på andre siden, BANG og vi er oppe i 2-0 etter drøye 3 minutter! Fin bevegelse i slottet av kaptein Grønstad også på denne scoringen. Nidaros svarer først en gang minuttet senere og deretter i kampens første overtall spill etter drøye 9 minutter så er det 2-2 på tavlen! Etter 13 minutter så er det vi som har vårt første overtallsspill. Aas Larsen plukker pucken etter at Haugen Evensen vinner den tilbake i offensiv sone og denne gangen er det Ekberg som blir servert og kontant setter 3-2. Like før periodeslutt er Trønderne frempå igjen og reduserer til 3-3. Skudd 1. periode 13-11.

Midtperioden blir målløs men vi har sjanser nok til å score mange ganger. En sterk periode spillemessig og sjansemessig! Skudd 2. periode 20-7.

I siste periode blir det nok en gang spennende og ikke helt ulikt dagen før. Aas-Larsen er for n`te gang sterk i spillet uten puck og vinner en duell i midtsonen mot George! Pucken havner hos Opsahl som tramper inn i deres sone hele veien, drar av keeper og setter 4-3! Men så glipper det litt igjen mot slutten. Drøye 3 og et halvt minutt før slutt blir det igjen stille i hallen når Trønderne reduserer til 4-4. Skudd 3. periode 10-13.

Kampen går nok en gang til forlengelse og vi dominerer! Vi brenner først en straffe etter drøye 3 minutter når Haugen Evensen blir hindret alene med keeper. Det er forresten dagens 3. straffe til oss! Vi klarer ikke å omsette denne heller, men folkens! 40 sekunder før slutt i OT så kommer vinnermålet! En oppvisning av unggutten på 17 (!) år Casper Haugen Evensen! Først tar han med seg pucken i lufta etter redningen av Theo og trikser litt før han runder eget mål og går hele veien «coast to coast» forbi alle 3 Nidaros spillerne og serverer Pedersen som setter punktum! Skudd i forlengelses perioden 7-1, skudd totalt 50-32.

For en helg! 2 kamper med sjanse bonanza fra Lørenskog. I siste kampen har vi 2 i stolpen, vi har 3 straffer og vi har totalt sett MANGE kvalifiserte målsjanser som normalt burde vært flere enn 9 mål. Uansett, ingen nevnt – ingen glemt er nesten vanskelig å si etter disse 2 kampene for det har vært noen ordentlig gode enkeltmanns prestasjoner! Men vi må heller ikke glemme LAGET – INNSATSEN – TÆL. Det har enkelt sagt vært Guts and Glory fra SAMTLIGE SPILLERE denne helgen og så får vi gi kred til HELE støtteapparatet også. Det var mye hyggelige fakter å se fra benken i 3x20min x2 i helgen, noe som gleder oss alle!

En stolt Niklas Andresen var med oss på telefonen dagen derpå: Vi er stolte av gutta. Vi viser en offervilje som imponerer meg, vi jobber for hverandre, det er bra trykk og intensitet i nesten hele kampen igjen. For et kollektiv! Som Espen sa sist så sier jeg det også, vi spiller voksent i helga. Håper dette er nivået vi skal ligge på fremover. Jeg synes vi er modne i måten vi spiller på, akkurat slik vi ønsker å fremstå. Ofte er det resultatet av det som skjer fremover på banen som blir skrevet om, men i disse kampene er det virkelig noen som stepper opp bakover og defensivt også. Vi har vært vonde å møte i disse 2 kampene og det er en av hovedfaktorene for resultatene her. Vi skapte også enormt med sjanser i disse 2 kampene så det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde sittet igjen med full pott og 6 poeng, men vi er meget godt fornøyde med 2 seire og 4 poeng! 

Med dette har det nye året startet kjempebra for Lørenskog IK. Mange har snakket om at Furuset og Bergen puster oss i nakken, det er forså vidt riktig men hvis vi ser oppover på tabellen så er det kun 4 poeng til 3. plassen med Comet og 2. plassen er heller ikke utenfor rekkevidde dersom vi fortsetter dette spillet fremover. Som Niklas sa i julepausen; «Det er tett i toppen og hver kamp blir nærmest en finale fremover nå»

Resultat:

Lørenskog – Nidaros 5-4 (3-3, 0-0, 1-1, 1-0)

Skudd 50-32

1. Periode

Stilling Målscorer Assist
1-0 J. Opsahl C. Evensen, D. Aas-Larsen
2-0 K. Walther-Sneve A. Gulbrandsen, F. Pedersen
2-1 J. Rostad E. Rhodin, J. Hofstad
2-2 N. Hallström D. Bogdziul, V. Adelsons  PP1
3-2 M. Ekberg D. Aas-Larsen, C. Evensen  PP1
3-3  Z. Bodini Schmitt  J. George, N. Hallström

2. Periode

(ingen scoring)

3. Periode

Stilling Målscorer Assist
4-3 J. Opsahl F. Pedersen
4-4 M. Kristoffersen D. Bogdziul, S. Falk-Larssen

Overtime

Stilling Målscorer Assist
5-4 F. Pedersen C. Evensen

Her kan du lese mer statistikk fra kampen på HOCKEY LIVE

Neste kamp: Borte mot Narvik 14/1 klokken 16:00 (dobbelkamp 14 + 15 januar)

Neste hjemmekamp: Lørenskog – Bergen 21/1 klokken 16:00 (dobbelkamp 21 + 22 januar)