Her kommer en liten julespesial fra hovedtrener Niklas Andresen med litt om det som har skjedd på denne siden av året!

Sesongen går nå over i en avgjørende fase. Vi har vært gjennom 23 spennende kamper så langt. Etter jul avgjøres kampen om topp 4 som betyr play-in til kvalserien. En ambisjon vi som gruppe har satt oss. Vi gikk inn i sesongen med et purungt lag, med en klar plan om at det måtte forventes at det kunne bli en varierende «første tredjedel», stabilisere seg noe i «andre tredjedel» og at laget kunne få ut makspotensialet i sluttfasen av sesongen som vi nå går inn i. La oss ta en oppsummering av sesongen så langt.

1/3:

Vi åpner sterkt med 2 seire B2B mot Gjøvik. Spillemessig var det mye bra og mye å jobbe med, men vi reiste opp til Nidaros med en god følelse! Trondheim ble en opplevelse med godt og blandet. Lørdagskampen ble tøff, en vond start og en enda vondere avslutning gjør at vi taper 10-4. Søndagskampen slår vi tilbake spillemessig, vi gjør en god kamp men slipper inn 2-0 i sluttminuttene. Bussturen hjem blir brukt godt sosialt. Vi ender turen med godt humør og tar med oss læring samt en erfaring rikere i gruppa. Så er det Narvik som står for tur, 2 kamper som fortsatt sitter langt inne. Vi dominerer totalt i 2 kamper, men ender med 1 fattig poeng. Følelsen er allikevel god og gruppa har en god «GO» på dette tidspunktet. På tross av 4 strake tap så sitter vi med en følelse på at vi kan hamle opp med de beste.

Flytsonen:

Vi hadde en bismak. Vi hadde gjort 3 gode kamper på rad og fortjent flere poeng, men visste at vi var nødt til å fortsette. Følelsen vi satt med var at det måtte løsne, og det gjorde det! 7 strake seiere, hvorav 5 kamper uten baklengs. Plutselig var følelsen at man kunne gå på vannet.

Borte mot  Bergen 3-6 og 0-1 seire

B2B mot Furuset 0-4 og 5-0 seire

B2B mot Hasle Løren 0-4 og 5-0 seire

Comet hjemme 3-1 seier

7 strake seiere og målforskjell 28-4 (!)

2/3:

En ung spillergruppe i flytsone, det gir energi! Men vi taper dog til slutt i kamp nummer 8. Comet gjør en god 3.periode som gjør at seiersrekken blir brutt, tap 4-1 i Halden. Vi slår allikevel tilbake igjen samme uke når Gjøvik blir slått 4-0. Nok en seier og nok en smultring!

Motgangen:

Flytsone er et drømmescenario å være i. Det motsatte er ikke så vanskelig å gjette seg til. I en tropp med ikke altfor mye rutine som følge av ung spillergruppe, i tillegg en del skader og sykdom så skulle vi få en tøff avslutning inn mot juleoppholdet. Nidaros (3-4) og Narvik (4-5) samme uke. Vi spiller 2 gode hjemmekamper. Vi leder begge kampene. Vi taper begge i siste periode. Dette ble en tøff uke og vi sitter med en følelse av at vi kunne vunnet mot begge. Så er det Furuset som står for tur. Vi er nå i en tøff periode med skader/sykdom og taper 2-3. Plutselig er vi tilbake igjen når Hasle blir beseiret 7-3. Deretter kommer nok et tap mot Comet (5-2 i Halden) og Gjøvik (5-3 i Fjellhallen). Så kommer revansjen i returkampen hjemme mot Gjøvik. I en høydramatisk kamp vinner vi 5-4 på OT. En lettelse går gjennom hele gruppa! For det har vært en blytung periode på dette tidspunktet. Gutta har stått på hver eneste dag, stått sammen og jobbet for hverandre. Uttelling på sjanser og litt enkle baklengs er noen faktorer på veien. I en flytsone spretter det meste veien. Perioden gutta har vært gjennom her har kjentes som det motsatte. En følelse av at vi har måttet jobbe hardere for å score enn det motstanderen må og det blir fort litt tungt. Vi drar til Bergen med optimisme før juleoppholdet! I en jevn kamp blir vi hardt straffet for 2 raske utvisninger i 3. periode. Kampen ender til slutt 6-3 i Bergens favør.

Oppsummert fra oss i støtteapparatet:

Vi var veldig klare før sesongen på at det ville gå opp og ned. Nå ble det litt motsatt av det vi så for oss. Vi fikk tidlig en flytsone og avsluttet med en mektig oppoverbakke. Selv med en tøff periode så tar vi ferie på topp 4. Dette var en ambisjon før sesongen og det står fortsatt. Det blir en spennende siste del av seriespillet. Det er tett i toppen og hver kamp blir nærmest en finale fremover nå.

Ungguttene, utvikling og spillere fra junioravdelingene:

Vi har en fin mix av både etablerte erfarne og unge spillere i laget. Flere av de etablerte er også relativt unge spillere men alle har erfaring fra senior hockey. Vi har også benyttet mange spillere fra U18/20 alder fra både egne rekker og fra vår samarbeidsklubb. Dette er viktig utviklingsarbeid som vi har et godt bidrag på til Norsk Hockey, samtidig som vi nytte gjør oss på A-laget. Selv i tøffe perioder gjennom sesongen så har vi stått for filosofien om å utvikle våre unge lovende spillere. Vi er ikke en klubb som kan dra frem sjekkheftet å kjøpe spillere, derfor er vi nødt til å satse ungt og se fremover i tid. Dette er en noe krevende balansering men vi føler dette har fungert bra med nettopp den mixen vi har i laget mellom etablert og ungt! Samtidig synes vi de yngste gutta har hatt fin utvikling og det er veldig hyggelig. I tillegg til at vi har en veldig ung bruttotropp på A-laget så har hele 12 spillere mellom 16 og 18 år debutert for oss i løpet av våre 23 kamper i årets 1. Divisjon. De har tross sin unge alder alle sammen vært med og medvirket til vår topp 4 plassering. Det er vi stolte av!

Unge spillere fra vår egen junioravdeling som har debutert i år:

Theodor Skjellum Kokkim (født 2006)
Mathias Dehli (født 2006)
Tobias Selvik (født 2005)
Steffen Finseth Olafsen (født 2005)
Herman Skjefstad (født 2004)
Fredrik Mikkelsen (født 2004)
Magnus Engelstad (født 2004)

Unge spillere fra vår samarbeidsklubb som har debutert i år:

Casper Evensen Haugen (født 2005)
Thomas Greve Strand (født 2004)
Kasper Walther-Sneve (født 2004)
Herman Mowe (født 2004)
Christian Lillestøl Torrisen (født 2004)

Dette er et solid bevis på at vi som en toppklubb (for tiden) i Norsk 1. divisjon er en meget bra utviklingsarena for fremtidens hockeyspillere.

Engasjement:

Det er et stort engasjement rundt KLUBBEN. Det setter alle vi rundt laget utrolig stor pris på! Undertegnede har lyst til å komme med en stor takk og oppfordring. Dere som har sett litt på U20-VM som går i disse dager, her ser vi unge spillere som går fra det helt fantastiske til litt under forventet standard i løpet av en og samme kamp. Det svinger litt på alle nivåer. Gutta på laget legger ned en utrolig jobb som Lørenskogspillere og bærer logoen med stor stolthet. Prestasjoner vil variere, resultater vil variere, men støtten fra dere supportere og fans hjelper alltid. Dere har vært fantastiske så langt og spesielt kampen hjemme mot Narvik med mye folk og den ekstra rammen den dagen ga meg som ekte Lørenskog gutt GÅSEHUD! Ganske snart, etter litt ferie og ladede batterier så er vi klare for å kjempe om topp 4 plassen hele veien inn og jeg håper dere fortsetter å hjelpe oss fra tribunen. Det betyr utrolig mye for oss!

Håper å se så mange som mulig i hallen på ny-året i 2023 så skal vi sammen lage nye hockeyminner 😊

Jeg håper alle har hatt en riktig fin jul, så ønsker jeg alle sammen et RIKTIG GODT NYTT ÅR!

Niklas Andresen

Hovedtrener Lørenskog IK A-lag