Lørenskog IK kan være stolte av prestasjonen i Asker (11-17. desember) når Norge U20 sikret opprykk fra Divisjon 1A (nivå 2) til den gjeveste gruppen fra neste år!

Laget leverte varene til de grader på hjemmebane i Varner Arena. Slovenia rykket ned og spiller i Divisjon 1B neste år (nivå 3).

Tabellen WJC-20 D1A:

Full pott på 5 kamper er intet mindre enn imponerende! Motstanderlagene kunne skimte med flere gode spillere som blant annet er etablert i gode Europeiske ligaer, øverste junior nivå i USA/Canada og ikke minst Kazakhstan som hadde med seg spiller fra KHL. Bruttotroppen til Norge på 23 spillere (3 keepere, 7 backer, 13 forwards) besto av hele 15 spillere født 2004, noe som er 1. års U20 alder. For øvrig var det 1 spiller født 2005 og 6 spillere født 2003 i den Norske troppen. Det var med andre ord et ungt Norsk lag som stilte opp i Asker.

Majoriteten av alle 2004 fødte eller yngre her var også med på å spille Norge U18 tilsvarende opp til A-VM i turneringen som fant sted i Slovakia i april 2022. Petter Vesterheim, Patrik Dalen og Jonas Myhre (alle født 2004) var med på denne bragden.

Neste U18 A-VM spilles i Sveits i april 2023 og gjelder for 2005 fødte eller yngre.
Neste U20 A-VM spilles i Gøteborg i desember 2023 og gjelder for 2004 fødte eller yngre.
Her venter nasjoner som Sverige, Finland, Tsjekkia, Canada og USA for å nevne noen!

HERLIG JUBEL etter seieren mot Kazakhstan i siste og avgjørende kamp 17. desember:

(Bilde: Peter Messa)

Bak f.v.: Noah Steen (Tidligere Lørenskog IK, nå Mora IK), Patrik Dalen (Lørenskog IK)

Foran f.v.: Petter Vesterheim (Tidligere Lørenskog IK, nå Mora IK), Jonas Myhre (Lørenskog IK), David Aas Larsen (Lørenskog IK)

Denne kjente kvintetten var en meget fornøyd gjeng som på deling fikk lov til å holde beviset på gruppeseieren i tillegg til gullmedaljene pent plassert rundt halsene. Senere på kvelden ble opprykket behørig feiret av hele LAGET.

GRATULERER 👏👏👏

Informasjon og høydepunkter fra NIHF vedrørende opprykket HER

Resultater, statistikk og øvrig informasjon kan du lese på IIHF sine sider HER

Tidligere informasjon og NIHF uttaket til U20 troppen kan leses HER