Spillerprofil Lørenskog IK

Magnus Knutsen (Eliteprospects)
Født: 2003
Posisjon: Keeper
Høyde: 185 cm
Vekt: 82 kg
Fatning: Right
Moderklubb: Ski Hockey
Aktuelt: Kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Ungt Norsk keepertalent er signert!

Hovedtrener Niklas Andresen beskriver Knutsen som en spennende spiller for fremtiden. Når vi får muligheten til å signere en såpass ung og spennende keeper så lar vi ikke den muligheten gå fra oss. Knutsen har vært på blokka vår før sesongen også, så dette er vi godt fornøyde med. Han har allerede kommet bra inn i spillergruppen hos oss siden han kom hit i slutten av november!

Vi tok en prat med nykommeren etter dagens trening i romjulen: Riktignok er vi noe sent ute med denne spillerpresentasjonen, men som vi sier til Knutsen bedre sent enn aldri. Magnus kan fortelle at han startet sin hockey karriere da han var 5 år gammel, og det var i moderklubben Ski Hockey. Først hockeyskole og senere gjennom aldersbestemte lag. Magnus er vokst opp på Langhus like ved Ski og bor fortsatt hjemme her mens han til daglig bedriver tiden med studier i tillegg til Hockey! Veien videre fra Ski Hockey har ikke vært helt ulikt flere andre spillere som har startet opp i nettopp Ski i ung alder. Etter U13 ble det 1 sesong i Manglerud Star før han endte opp i Vålerenga fra U15 alder. I Vålerenga har han vært helt frem til han kom til oss og debuterte mot Furuset 25. november.

Noen høydepunkter og meritter i karrieren har det blitt: Han har vært på samtlige U-landslag samlinger fra U16 – U20 til og med sesongen i fjor. Både treningssamlinger og uttak til kamper. I denne tidsperioden var COVID med på å ta ned omfanget, ellers ville det antagelig vært enda flere både samlinger og kamper «loggført» med flagget på brystet! Han hadde også noen kamper for Hasle Løren i 1. divisjon under sesongen 2021/2022 (på utlån fra VIF). Ikke minst har han 2stk. NM-Gull i kofferten, henholdsvis fra U18 sesongen 2018/2019 og U20 sesongen 2021/2022. I årets sesong hadde han kontrakt med VIF A-lag men når de forsterket i November med Mitch Gillham fra Manglerud Star så var det nødvendig å gjøre et grep som følge av konkurranse situasjonen og da var Lørenskog et naturlig valg.

Hva er dine styrker? Jeg vil nok si at jeg leser spillet godt og er bra med hansken. Ellers vil jeg si at jeg er treningsvillig og har et bra konkurranse instinkt. 

Hvorfor Lørenskog? Som jeg var inne på tidligere, når det dro seg til såpass i Vålerenga så følte jeg at det var lurt å gjøre noe. Lørenskog ble da et supert alternativ og det var fint at det hele gikk i orden. Her kan jeg få spilletid og ikke minst så kjenner jeg flere av gutta her godt. Så langt etter en drøy måned vil jeg også si at det er veldig trivelig å være her, en fin gjeng og et bra miljø!

Vi ønsker Magnus velkommen og lykke til med resterende av årets sesong!

 

Spillerstall Lørenskog IK