Norsk 1. divisjon
Søndag 30. oktober
Lørenskog – Comet
Kampstart kl 16:00
Lørenskog Ishall

Motstander:  Comet (Link Eliteprosepects)

Comet har for kort tid siden spilt ferdig hjemmekampen mot Bergen i dag, en kamp som noe overraskende endte 3-5. Haldenserne har ikke kommet opp på det nivået «alle» har forventet, antagelig inkludert seg selv. Så får vi se om 1 kamp i beina fra i dag er en fordel eller ulempe for opprykksfavorittene før kampen i morgen!

Det er en rekke forandringer i Comet før denne sesongen. Spillere har kommet, spillere har gått. For å nevne noen viktige nyervervelser så kommer vi ikke utenom den nye hovedtreneren Leif Carlsson som har 2 SM-Gull med Färjestad som henholdsvis assisterende trener 2005/2006 sesongen og som hovedtrener 2010/2011 sesongen. Han har også vært trener for Leksand og Landshut (Tyskland). I tillegg har han vært General Manager for Färjestad og Leksand. Nå er han altså trener i Comet Halden! Som spiller har han landskamper for Sverige, 2 SM-gull for Färjestad på 80- tallet for å nevne noe! På spillersiden er det noen nye papirsterke navn som også har ankommet Halden by. Vi kan nevne backene Calle Behm fra Piteå (HockeyEttan) og Hugo Enock med erfaring fra SHL og HockeyAllsvenskan, senest fra Vimmerby i HockeyEttan. På forward siden kan vi nevne Arttu Niskakangas som kommer fra Stjernen, men som mange husker fra Narvik over flere sesonger og der han blant annet var poengkonge i Norsk 1. divisjon med 57 poeng sesongen 2017/2018. De har Anders Poulsen, Dansken som tok overskriftene i sommer da han signerte for Comet. En sterkt merittert spiller som blant annet har 40 A-landskamper, er tidligere Dansk mester og hele 3 sesonger for IK Oskarshamn i Sverige. Så må vi også nevne det siste tilskuddet Elliot Lorraine som spilte for Vita Hästen i Sverige i fjor.

Her kan man for øvrig lese seg opp på alle spillerbevegelsene til Comet fra sesongen i fjor.

Vi ringte opp hovedtrener Niklas Andresen denne lørdags kvelden for å få litt om forberedelser og tanker før kampen.

Hvordan har forberedelsene vært inn mot kampen? Vi har snakka en del. Vi er i en god steam som det heter men vi ser bak resultatene også. Det er litt forskjellige motstandere, så vi har flere innfallsvinkler. Det er jo litt sånn at man forsøker å finne noe positivt når man taper, og nå har vi vunnet 6 kamper på rad men da har vi faktisk sett nøye på saker vi kan gjøre bedre. Vi har sett på målsjanser vi slipper til for motstander, vi har sett på ulike feil vi gjør som vi helt enkelt må luke vekk. Nå venter vi oss en litt annen kamp i morgen enn fra sist. Vi må være et sterkt kollektiv og IKKE avvike fra det! Spesielt de siste 2 dagene har vi jobbet mye med det defensive og midtsonen. Ellers har vi som vanlig sett nøye på motstanderen og vi er godt forberedt.

Hva er oppskriften vår i morgen? Vi har noen fokusområder. Vi skal drive opp tempo i større grad, være aggressive og vi skal spille med mer intensitet. Vi vet at vi er et vondt lag å møte når vi er gode på det vi er gode på. Vi skal spille vårt spill.

Hva kan du melde når det gjelder status i troppen? Denne gangen er det gledelig å fortelle at Kalle Rode er tilbake i kamp, denne helgen tester/spiller han U20 slik at vi får i gang han igjen. Vi håper å ha han på plass i A-lags troppen igjen ASAP. Ellers er Menkerud, Hast og Ekberg tilbake samt Mikkelsen fra U20 laget er nok en gang med og kompletterer oss i morgen. På målvaktsiden så er Theo tilbake og starter i morgen. 

Tabellen oppdatert før kampen i morgen: 

Vi gleder oss til storkampen i morgen i Lørenskog ishall 😎

Vi håper å se så mange som mulig på tribunen! 

Billetter kjøper du HER