Norsk 1. divisjon
Lørdag 15. oktober
Furuset – Lørenskog
Kampstart kl 16:00
Furuset Forum

Motstander:  Furuset

B2B og DERBY oppgjør mot Furuset står for tur!

8 serierunder er spilt og motstander Furuset ligger på 6. plass mens vi ligger på 4. plass. Etter en noe trøblete start så har Furuset fått sving på sakene og står med seier i sine 2 siste kamper mot Gjøvik, mens de fikk med seg 4 av 6 poeng før det mot Bergen. Vi kommer også fra en flott helg sist mot Bergen der det ble full pott og 6 poeng som kjent. 2 lag i god form er ofte en god oppskrift for å trekke til seg godt med publikum! I tillegg begynner dette å ligne mer og mer på et lite rival oppgjør om hvem som er best på kommune-grensen mellom Oslo Øst og Lørenskog. Nå er det altså duket for B2B oppgjør og vi starter opp med kamp i Furuset Forum i morgen, før det skal spilles ny kamp i Lørenskog ishall allerede på onsdag!

Furuset har en lang historie og tradisjon i Norsk Ishockey! Når man for eksempel leser seg opp på Wikipedia så forstår man at dette er et lag som har satt preg på idretten vår. Og FOR noen spillere de har å skimte med som enten har vært fostret opp i klubben eller har vært innom der, det er ikke mange som kan måle seg med dette utvalget hvis man tar det spiller for spiller. Eller man kan lese om gullalderen fra 1977-1993 og kanskje ikke alle vet men Furuset spilte sine hjemmekamper i Lørenskog ishall en periode helt på begynnelsen av 90- tallet! Det var ikke på grunn av at nye Forum skulle på plass (som kom først noen år senere i 1998 etter en avtale med IKEA) men om det var fordi gode gamle Furuset ishall var stengt en periode eller om det var for å spre idretten litt er vi usikre på! På dette tidspunktet hadde som kjent Lørenskog ishall en splitter ny hall med tilskuerkapasitet på 2850 (før senere restriksjoner). Om det var det ene eller andre som egentlig var årsaken får så være men uansett på dette tidspunktet var Furuset helt i toppen av Norsk Hockey! Senere skulle det etter hvert bli mer utfordrende og 2008/2009 sesongen er den siste sesongen de var i det gode selskap i øverste divisjon. Siden den gang og frem til i dag så har det vært spill i Norsk 1. divisjon med plasseringer stort sett på nedre halvdel, og et par kvalifiseringer mot nedrykk. Senest i fjor endte det faktisk med nedrykk, riktignok med minst mulig margin men som følge av at Haugesund kastet inn håndkledet så ble det fornyet kontrakt. Dette har Furuset tatt godt vare på og så langt i sesongen så er det større optimisme enn på lenge i Groruddalen. Det ryktes også at flere og flere gamle kjente skikkelser stadig oftere tar seg turen på kamp. Det er både hyggelig og flott for Norsk Ishockey. Årets utgave av Furuset har vi vært innom tidligere da vi møttes til treningskamp i høst, men siden den gang så har troppen vokst noe. Det er primært yngre spillere fra forskjellige Oslo klubber som har kommet inn. I tillegg har Furuset et samarbeid med Grüner og her har det allerede vært en hel del bevegelse mellom lagene på spillere.

En liten kommentar til 2008/2009 sesongen, dette var til forskjell starten for oss med hele 10 år sammenhengende i øverste liga og totalt 2 finaler på det beste!

Vi tok en prat med assisterende trener Espen Olsen Lie før kampen:

Furuset står for tur og et lag du kjenner godt. Hva er inngangen vår til denne kampen? I bunn er det vårt eget spill det er fokus på, men så ser vi selvsagt en del på video og tilpasser det vi mener er nødvendig. Men som utgangspunkt er inngangen vår den samme her som ellers.

8 kamper er nå spilt med varierende resultater, fornøyd? De kampene vi har tapt er kamper vi lærer av. Vi spiller til tider ganske bra, men det er disse små detaljene som skiller seg ut! Så er det kanskje litt tidlig å konkludere for mye, men klarer vi å lære av dette så er vi fornøyd.

Dere var inne på det før sesongen at noe av forventningene med et såpass ungt lag kanskje ville variere en del i starten. Hva tenker dere så langt? Vi har bra ferdigheter i laget og det er jo dette vi er inne på som vi faktisk ser i starten også. Vi må lære oss å gjøre de riktige tingene, ta de riktige valgene på riktig plass. Dette er viktige detaljer og det tar tid med unge spillere, men vi kommer til å ha progresjon.

Et par spillere på vei tilbake, men Hallberg ut fra forrige helg med skulderskade? Vel, Kalle Rode er smått tilbake på is men ikke kampklar. Andre Pappalardo er ute en liten stund til. Hallberg også som du nevner er ute noen uker med skulderen og i tillegg er Gloppen ute med sykdom nå. Laget i morgen er derfor identisk med det vi hadde på søndag med unntak av Gloppen.

Som Espen sier, nesten samme lag som avsluttet i Bergen sist. Det betyr at unge lovende Casper Haugen Evensen blir med oss nok en gang. Med dette takker vi for praten og ønsker LAGET lykke til i morgen!

Vi oppfordrer samtidig alle som kan til å ta turen i morgen – LA OSS VINNE KAMPEN OGSÅ PÅ TRIBUNEN 😎

TV Aksjonen

Kamp i kampen? Joda, TV-Aksjonen står for tur og i den forbindelse skal begge klubber gå med bøsser til inntekt for et godt formål! Så får vi se hvem som klarer å samle inn mest penger til denne gode saken. Uansett en fin gest fra begge lag og allerede nå oppfordrer vi alle til å ta med seg noen kontanter på hjemmekampen til onsdag da det nemlig er cash-kontant som er betalingsmåten her!