Norsk 1. divisjon
Lørdag 8. oktober
Søndag 9. oktober
Bergen – Lørenskog
Kampstart Lørdag kl 16:00
Kampstart Søndag kl 12:30
Bergenshallen

Motstander:  Bergen

Dobbel kampene fortsetter og i helgen er det Bergen som venter oss!

Etter 6 av 35 runder så ligger dagens motstandere på henholdsvis 5. og 6. plass på tabellen i Norsk 1. divisjon. Lørenskog med 7 poeng på plassen foran Bergen som har 6 poeng, og begge lagene har -4 i målforskjell totalt.

Bergen som etter 5 sesonger i 2. divisjon (nivå 3) endelig er tilbake på et nivå de minimum ønsker å være på selv. Det er også en del krefter i Norsk hockey som ønsker de store byene representert i øverste liga og da er naturligvis Bergen et lag som burde ha gode forutsetninger for nettopp det. Etter en fryktelig jevn kvalifisering i fjor til årets 1. divisjon så gikk Bergen helt til topps og kunne puste lettet ut over å være tilbake på nivå 2. Laget har også en lang tradisjon i Norsk hockey de siste drøye 40 årene og var sist oppe i Eliteserien sesongen 2004/2005. Litt om historien til klubben kan man lese HER.

Hvis vi ser litt på laget til Bergen så er det et forholdsvis ungt lag og snittalder på litt over 23 år. Det er en mix av spillere som har vært i klubben en stund, noen nye Svensker fra primært nivå 3 og 4 i Sverige de siste årene og noen inn fra andre Norske klubber. Vi har ikke ukjente Åman som kommer fra Haugesund, vi har Joachim Jensen med lang fartstid i Eliteserien noe tilbake i tid (dog bare 2 kamper loggført i år), vi har Sebastian Kjos som vi kjenner godt fra Lørenskog tidligere og som går løs på sin 6. sesong i Bergen. De har også Lukas Fransson, en spennende spiller som i fjor spilte i KRIF (Kallinge Ronneby) sammen med vår egen Jacob Hallberg i HockeyEttan. Ikke minst har de et par lokale spillere i Joachim Nilsen Raa og Johann de Jonge som også vet hvor målet står. Så får vi se hvordan disse og resten står samlet sett i helgens kamper mot et Lørenskog lag som til tider har spilt med høyt tempo, som er et skøytesterkt lag men som har slitt med effektiviteten!

Lørenskog satte kursen mot Bergen tidlig lørdag morgen og vi fikk noen betraktninger fra assisterende lagkaptein Kristoffer Pihlqvist før helgens kamper!

Laget kommer fra noen tunge kamper resultatmessig med tap i kamper vi fører an i banespillet (riktignok mot forhåndstippede topplag Nidaros/Narvik som får være en mager trøst). Hvordan er stemningen i laget nå før helgens kamper? Ja, vi kommer fra noen tunge tap men stemningen i laget er god. Vi kommer også fra en bra treningsuke der vi har forberedt oss godt til det som venter oss fremover.

Bergen har blant annet en gammel kjenning og lagkamerat av deg fra juniortiden i HV71, Philip Åman. Vi kan nevne 119 poeng så sent som i sesongen 2019/2020 i Norsk 1. divisjon. Hvordan skal vi stoppe Bergen og Åman i helgen? Først og fremst så fokuserer vi på oss selv og om vi spiller på det nivået vi vet vi kan og skal gjøre så har vi gode muligheter til å vinne kampene i helgen. Men selvsagt så har vi sett på Bergen, hvordan de spiller og hva vi skal se opp for. Når det gjelder Åman så stemmer det at vi kjenner hverandre godt, og det skal bli kult å møte han for første gang som motstandere. Ellers blir det å stoppe han som alle andre spillere, ligge «tett på» og ikke gi han tid med pucken. Alle vi skal også flytte på beina i disse kampene og holde oss bort fra utvisninger slik at de ikke får noen «gratis sjanser».

Hva er status i troppen? Status i troppen er bra, vi er en herlig og motivert gjeng som mildt sagt nå er sugne på seier! Rode er tilbake i lett trening mens Pappalardo har en liten bit igjen til matchform, men ellers er vi både skadefrie og «hungriga» 😎

Da takker vi Kristoffer for tilbakemeldingene og ønsker samtidig HELE LAGET lykke til i helgen!