Spillerprofil Lørenskog IK

Anders Jonassen (Eliteprospects)
Født: 2002
Posisjon: Back
Høyde: 192 cm
Vekt: 95 kg
Fatning: Right
Moderklubb: Astor IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Fra Fjordkraft til Lørenskog og vi har med dette fått inn en solid forsterkning på backsiden!

Vi tok en telefon til Espen Olsen Lie for en kommentar på signeringen. Denne satt for å si det sånn. Vi har hatt Anders på blokka hos oss lenge. Han er en god spiller. Han har spennende kvaliteter og potensiale, han er god fremover og bakover, han har bra størrelse og så er han right fattet. Han passer helt enkelt perfekt inn hos oss sier Espen entusiastisk. Vi håper også at vi kan gi han noe i hans utvikling til å ta et steg videre til å bli en enda bedre hockey spiller, så god som han kan bli!

Vi tok også en prat med ny-signeringen. Her snakker vi med en ekte trønder som kommer fra en hockeyfamilie og med en far (Steinar Jonassen) som fortsatt var aktiv spiller i TIK da Anders kom til verden i 2002. Kanskje ikke den største bomben at det ble hockey på Anders også. Moderklubben Astor var laget hele veien til U16 og ut ungdomsskole alder. Etter dette gikk turen til Wang Toppidrett på Hamar og spill for Storhamar U18/U20/U21 i 3 hele sesonger. Her hadde Anders noen fine år og det største høydepunktet kom naturligvis med debuten for A-laget så tidlig som sesongen 2019/2020. Etter videregående og 3 år på Hamar så gikk turen videre til Oslo med nye studier og kontrakt med Manglerud Star fra sesongen 2021/2022. På spørsmål om hvorfor det ble Manglerud så sier Anders at det var et ønske om å komme seg inn i seniorhockey og fortsette en god sportslig utvikling. Dette klaffet bra i samband med studier i Oslo så det var fint for meg sier han. I M/S fullfører Anders sesongen og krydrer det hele med å spille U20VM for Norge i desember. Etter noen rapporter vi har tilgang til så leverer Anders et godt VM vel å bemerke! Nå har Anders bestemt seg for å fortsette i Lørenskog, etter at det ble 5 kamper i tillegg til sesongoppkjøringen med Manglerud Star. I Lørenskog gikk ting relativt fort når det først skulle skje. Avtalen ble inngått på torsdag kveld, deretter trening på fredag og rett på bussen 05:30 lørdag morgen med Trondheim (hjembyen) som neste stopp og dobbelkamp mot Nidaros! Full gass kan man si, men Anders er strålende fornøyd med mottagelsen han har fått her. Så var det selvsagt litt spesielt at det var rett ut i kamp mot gamle kjente fra Trøndelag da Nidaros består av flere tidligere kompiser og lagkamerater helt fra oppveksten. I Lørenskog kjenner han også flere av gutta i laget fra tidligere så det har vært null problem, i tillegg har det vært en fin dialog med Espen o/co sier han. Til daglig bor Anders faktisk også i Lørenskog like ved SNØ anlegget og han studerer på BI ved siden av hockey. På fritiden er han (som familien for øvrig) veldig interessert i golf. Da kan det være greit med noe selskap fra en 2 år yngre bror som går 3. året på Wang Toppidrett Romerike med nettopp golf som sin sportsgren.

Hvorfor ble det Lørenskog? Opplegget her mener jeg passer meg godt. Det har vært litt kontakt med Lørenskog noen ganger tidligere, så det påvirker nok valget litt det også. Jeg synes laget har en spennende filosofi og spillestil, i tillegg treffer ambisjonene meg godt. Dette ser jeg frem til med stor glede.

Hva er dine styrker som hockeyspiller? Til det vil jeg si at jeg er trygg og stabil bakover. Sterk foran mål. Ellers liker jeg å ta for meg på og utenfor banen, ikke minst det å være en god bidragsyter rundt laget, jeg liker den rollen godt. 

Meritter? Det skal vi ta for oss nå og Anders har en god CV. Han var «C» på et sterkt Storhamar U21 lag under juniortiden på Hamar. Som vi ellers var inne på, debuten kom i Eliteserien sesongen 2019/2020 og det ble 2 kamper totalt på øverste nivå denne sesongen for Storhamar A-lag. Som for mange andre ble 2 sesonger dessverre sterkt preget og redusert som følge av korona (nasjonale restriksjoner blant annet) for Anders også, men på tross av dette fikk han også 3 kamper i Eliteserien for Storhamar A-lag sesongen 2020/2021. I denne perioden er han også inne på både U18 og U20 landslaget til Norge. I sin første fulle senior sesong 2021/2022 (i fjor) så blir det 38 kamper og 4 poeng (2 assist + 2 mål) for Manglerud Star i Fjordkraftligaen. Det er imponerende av en daværende 19 åring. Han er i tillegg fast innslag på U20 landslaget og tar en plass i den endelige Bruttotroppen til WJC-20 D1A desember 2021 som ble arrangert i Danmark. Totalt 5 kamper og 2 poeng er fasiten i mesterskapet og Norge endte for ordens skyld på 3. plass i dette U20 VM.

Med dette har vi definitivt fått inn en ny spiller som virkelig er på kartet over unge talentfulle backer i Norge. Det skal bli veldig spennende å følge den videre utviklingen i Lørenskog IK.

Vi ønsker Anders velkommen og lykke til med sesongen!

Spillertroppen Lørenskog IK 2022/2023