Spillerprofil Lørenskog IK

Jacob Hallberg (Eliteprospects)
Født: 1999
Posisjon: Forward
Høyde: 181 cm
Vekt: 88 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Trelleborgs IF
Aktuelt: Kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Hallberg er klar for 1 år!

Niklas Andresen er veldig godt fornøyd med å lande denne signaturen. Det har vært dialog med Jacob en stund så det var fint å endelig få dette i boks. En spiller vi har gode referanser på og som vil kunne være en X-faktor i denne ligaen.

Vi tok en prat med Hallberg. Jacob er 23 år gammel, født og oppvokst i Trelleborg. Han spilte fotball og hockey fra han var liten og helt frem til 12-13 års alderen. Han var hyfsad i fotball men det var hockey som vant hjertet til slutt av forskjellige årsaker. 4 år gammel var han da han tok sine første skøyteskjær på hockeyskolen. En av årsakene til at det ble hockey var nok pappa Fredrik Hallberg. En godt merittert trener som har jobbet seg opp i seriesystemene i Sverige med trenerverv helt opp til SHL, senest assisterende trener i Leksand i sesongene 20/21 og 21/22. Denne sesongen er han assisterende trener i Graz 99ers i Østerrike. Det er intet mindre enn imponerende! Som Jacob sier så har man jo vært heldig å få være mye i kulissene under oppveksten slik at det er definitivt en av årsakene til at Hockey etter hvert ble den store lidenskapen. I oppkjøringen har Jacob vært på try-out i Oberliga systemet i Tyskland men på grunn av kvoter og antall utlendinger i laget så ville han ikke ta noen sjanser og risiko med det. Da ble det altså til slutt en avtale her som kan åpne opp for andre fremtidige muligheter også, så det skal bli veldig kult sier han. Fra før kjenner han godt til Fabian Hast da de var lagkamerater i Malmö Redhawks som junior over flere år før de gikk hver sine veier senere. Det blir et hyggelig gjensyn for begge! Han ønsker også å fremheve den fine dialogen han har hatt med Niklas over tid. Nå har Jacob nylig innlosjert seg på Fjellhamar med sin kjæreste og ser frem til å komme i gang med både jobb og sesongen her med nytt lag og nye lagkamerater!

Du har vært her i 1 uke Jacob, hva er dine inntrykk? Et spennende ungt lag med mye driv vil jeg si. Virker veldig bra organisert med alt i fra Berit, Bumpen o/co som tilrettelegger mye rundt det hele. Ellers er det bra opplegg på is, fys, video og analyse. Dette tror jeg skal bli bra!

Hva er dine største styrker? Da vil jeg si skøyte sterk, bra skudd og hardtarbeidende. 

Karrieren så langt har flere spennende innslag. J18 SM Bronze med Malmö Redhawks sesongen 2015/2016. Debut som 18 åring i Hockeyettan for Hanhals i 2017/2018 sesongen. Assisterende kaptein for Malmö Redhawks J20 sesongen 2018/2019. Dette året kom også debuten for seniorlaget og det ble 3 kamper i SHL for Malmö og i tillegg 1 kamp i Champions Hockey League (CHL). De 3 neste sesongene etablerer han seg i HockeyEttan med 3 sesonger i Kallinge Ronneby (senere KRIF Hockey). Så skal det bli veldig spennende å følge Jacob i Lørenskog IK sesongen 2022/2023!

Vi ønsker Jacob velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK