Hvordan arrangere den perfekte økta for 7-12 åringer?

Denne uken har det vært arrangert trenerforum i Lørenskog ishall!

Hele 24 trenere var med på dette og har fått grunnleggende kjennskap i hvordan arrangere den perfekte økta for 7-12 åringer.

Kurset startet med 2 timer teori anført av Kristian Gilbert (toppidrettssjef Wang toppidrett Oslo). Tilstede var også Kristoffer Holm som de fleste kjenner fra NIHF, men som også har barn i klubben. En veldig bra gjennomgang generelt sett og gode innspill på hvordan man eksempelvis kan utnytte isen i en klubb som Lørenskog der det er mange aktive barn som «kjemper» om begrenset istid. Ofte er det 50 eller 60 minutters istid til disposisjon og det gjelder å holde barna i gang under øktene. Dette er på sett og vis også et grunnlag for videre fremdrift i klubben på dette nivået, vi har nå grasrot trener 1 og 2 som er et videreutviklet kompetanse program. Det er nye tankesett i forhold til isbjørnmodellen og hvordan vi skal etterleve tankegangen fra forbundet. Dette for å nevne noe.

Se for øvrig link til isbjørnmodellen i NIHF her.

Det hele ble avsluttet med 1 time på is med praktisk del.

Stian Semmerud og Mats Hermansen, også kjent fra hockeyskolen og Erkeengler-samarbeidet er primus motor bak dette trenerforumet. Begge er strålende fornøyde med at nesten ALLE trenerne våre tok seg tid til å bli med på dette. Det er mange ting man skal tenke på når man jobber med barn og unge innenfor denne aldersklassen og det er viktig at vi på trenersiden selv trener på dette og oppdaterer oss. Alt i alt et vellykket opplegg og det var mange svette lugger etter hvert, de som fortsatt har 😃

Vi tok også en prat med Tom Andre Haldammen som til vanlig er med i trener teamet på U11 og som var en av trenerne på «skolebenken» denne kvelden. Han kan bekrefte at dette både var lærerikt og gøy. Spesielt moro å treffes litt mer samlet oss trenere i mellom og så er det jo viktig å ta til seg kunnskap når man kan, som vi kan ta med oss ut i hverdagen. Kudos til dere som har holdt i dette, veldig bra!

Her er også 2 videosnutter fra arrangementet:

Video (1)

Video (2)

 

Veldig gøy å se dette engasjementet i klubben vår – kunnskap og kompetansebygging!