Treningskamp
Lørdag 3. september
Lørenskog – Grästorps
Kampstart kl 14:00
Lørenskog ishall (GRATIS INNGANG)

Da skal vi spille vår 6. treningskamp og det mot Svensk motstand!

Motstander:  Grästorps IK

Hjemmeside Grästorps IK (her kan man se informasjon og resultater fra oppkjøringskamper)

Denne gangen skal vi teste oss mot Svensk motstand, noe vi håper kan være en interessant kamp for mange der ute. Grästorps er en klubb som er godt kjent i Sverige og de hadde hele 6 sesonger i HockeyEttan så sent som fra 12/13 til og med 17/18 sesongen. Dette er til info moderklubben til vår tidligere spiller Alexander Larsson fra storhetstiden vår i Eliteserien. De siste sesongene har Grästorps tilhørt 2. divisjon og avdeling SÖDRA. I fjor vant de grunnserien i avdeling SÖDRA A med 51 poeng på 21 kamper, hele 10 poeng foran nr 2 Vänersborgs HC. Dette ledet til videre spill i ALLTVÅAN SÖDRA etter jul der de beste lagene fra alle 3 avdelingene A/B/C i SÖDRA samles. Her ble det noe tøffere og de avslutter sesongen med en 8. plass av totalt 10 lag.

I år sesongen 22/23 skal laget på nytt starte opp i avdeling SÖDRA A, så får vi se hvordan de ender opp til slutt i det noe komplekse (men spennende) seriesystemet i Sverige sammenlignet med Norge.

Vi tok en prat med hovedtrener Robin Adamsson i Grästorps som kan fortelle at de gleder seg til å få en kamp i Norge. De har så langt spilt noen treningskamper både mot divisjonskollegaer men også mot HockeyEttan lag. Robin er godt fornøyd med oppkjøringen så langt! De kommer med nærmest fullt lag til oss med unntak av Devin Panzeca som ikke er spilleklar da behandlingstiden med transfer/ITC har tatt uvanlig lang tid. Men laget blir altså omtrent som det laget de har spilt med de seneste kampene. De 2 siste kampene har endt med 5-1 seier mot Kumla (som rykket ned fra HockeyEttan) og et knepent tap 2-3 mot Skövde IK fra HockeyEttan som klubben har et lite referat fra HER.

Vi tok en prat med hovedtrener Niklas Andresen i Lørenskog som kan fortelle at laget er intakt med unntak av Gloppen som ikke er tilgjengelig. Fokuset er å fortsette med mye av det samme som vi har gjort. Vi har en plan som vi følger og vi skal trykke litt på den offensive delen samtidig som vi har fokus på å ha god balanse.

Hvordan står Svensk 2. divisjon i forhold til Norsk 1. divisjon? Robin kjenner godt til Norsk hockey ettersom han har vært i Stjernen gjennom 3 sesonger tidligere der han hadde ansvaret for U20/U21 laget samtidig som han jobbet på Wang Toppidrett. Han er allikevel noe spent og kanskje selve hockeyen er litt annerledes i Sverige enn i Norge, men han tror styrkeforholdet her skal være noenlunde likt. Niklas fra Lørenskog sin side drar den samme konklusjonen og forventer en jevn kamp. Vi har forhørt oss litt på andre fronter også og vi vet jo at nivået over (HockeyEttan) er et meget bra nivå. De beste lagene der er oppe og kjemper om plass i Allsvenskan! De beste i 2. divisjon kan vi si det samme om, disse lagene er oppe og kjemper om plass i HockeyEttan. Eksempelvis ifra den nevnte Alltvåan södra så ender både Borås og Tyringe opp med et opprykk til HockeyEttan sesongen 22/23 på bekostning av lag som Hanhals og Kumla. Det er et godt tegn på at nettopp den södra delen i 2. divisjon står sterkt. Kort oppsummert så blir derfor også vår konklusjon den samme som begge lags trenere og det er antagelig duket for en jevn og spennende kamp!

Vi ønsker ALLE gutta våre lykke til med kampen i morgen!

Merk at det er GRATIS inngang 🙂

Med KICK OFF arrangementet, opptakt til A-lags kamp og fra klokken 18:00 en samling på Lørenskog Sportsbar (ALLE ER VELKOMNE) så blir dette en fin dag for klubben 😊

Vi oppfordrer med dette ALLE til å ta turen hit i morgen.

 

LES MER OM KICK OFF ARRANGEMENTET HER