Treningskamp
Fredag 26. august
Norge U20 – Lørenskog
Kampstart kl 18:00
Varner Arena (GRATIS INNGANG)

Ny treningskamp, denne gangen mot Norge U20 i Varner Arena (ASKER)

Motstander:  Norge U20

Tidligere utdrag/informasjon om u20-uttaket kan også leses her

Endring til info; I uttaket finner vi også Aron Jessli som har blitt kalt inn til denne samlingen i etterkant. Aron er ekte Lørenskog gutt fra Fjellhamar med Lørenskog IK som moderklubb (2004 årgangen). Han har de siste 3 sesongene bodd og spilt hockey i Canada med unntak av en liten periode for Lukko Rauma U18 i Finland. Siste sesong spilte han for klubben Pickering Panthers. For tiden er han hjemme i Norge og trener med Lørenskog A-lag. Et hyggelig gjensyn og vi ønsker Aron lykke til på samling!

Det skal bli spennende å se hvordan vårt U20 landslag står mot våre gutter på A-laget og VICE VERSA! Snittalderen på bruttotroppen til U20 laget som er i Asker er så vidt over 18 år da majoriteten av spillerne er 2004 fødte, mens en del er 2003 og noen også 2005 (underårige). Så må vi ikke glemme at dette er blant de største talentene våre i denne aldersgruppen med høyt ferdighets nivå. Vårt eget A-lag er som kjent også en ung utgave i år, men vi er ganske akkurat 3 år eldre i snitt i denne kampen og det kan fort veie tungt i en slik kamp i forhold til erfaring og rutine fra et lag med mye senior erfaring. Nå som 4 av de yngste i laget i tillegg er på nettopp denne samlingen så er forskjellen ytterligere større således. Nå får vi kanskje noen svar på hvordan et noe mer seniorpreget lag står mot et U20 lag som har veldig mye ferdigheter? TIME WILL SHOW……….. Hva respektive lag er ute etter i en slik kamp kan jo være flere ting, det er tross alt forsesong og oppkjøring for samtlige spillere her. For U20 er det for eksempel ikke mer enn +3 måneder til pucken skal droppes i Varner Arena allerede i desember når U20 VM D1A skal gå av stabelen på hjemmebane. Et svært viktig VM for Norge der opprykk til A-VM i 2023 definitivt må være et overordnet mål. Det vil naturlig nok være tøff kamp om plassene her etter hvert og det er ytterligere spillere både på Lørenskog og andre klubber som kjemper om denne «billetten». Vi skulle derfor tro at vi får se en kamp med både fart og trøkk! Til info skal Norge U20 spille 3 kamper på rad, i tillegg til Lørenskog så skal de møte vår divisjonskollega og forhånds tippet topplag Nidaros både lørdag og søndag.

Vi tok en prat med sportssjef Peter Messa som er godt kjent med begge lagene til denne litt spesielle treningskampen.

4 spillere fra vår egen A-lags tropp er med i u20 uttaket Peter, hva tenker du om morgendagens kamp? Først så er jeg veldig stolt og glad på både klubbens og spillernes vegne at vi er såpass godt representert på denne U20 samlingen. Jeg vil også benytte anledningen til å nevne Aron Jessli som er fostret opp her i klubben fra barneårene, som har vært med å trene med oss på A-laget nå i sommer og nå får sjansen ved å bli tatt ut til denne samlingen, det synes jeg er kult! Når det gjelder kampen så er det moro for oss at vi har blitt forespurt og dette blir en super erfaring for alle «våre» spillere her.

Hva slags kamp kan vi forvente oss? Vi kan forvente en kamp med veldig høyt tempo. Dette U20 laget med mange 2004 spillere, krydret med noe mer rutinerte 2003 spillere og sultne 2005 spillere kommer til å bli bra. I tillegg til de som er tatt ut her så er det flere spillere som er «precis på bubblan» så fremtiden for Norsk hockey ser veldig bra ut. Vi som lag er nå gjennom den nye spilleboken, som dog skal repeteres og jobbes med aktivt gjennom HELE sesongen. Vi er veldig godt fornøyde med oppstarten så langt og hvordan gutta både tar til seg informasjon og veiledning i flere deler av spillet. Men vi ser frem i mot kampen i morgen og forventer tøff motstand!

Hvordan blir Lørenskog laget i morgen? Det er i skrivende stund ikke 100% klart så vi får vente med den endelige oppstillingen til i morgen. Men, jeg kan fortelle at dere får muligheten til å stifte et nytt bekjentskap med Alfred Bergman som har vært hos oss på en try-out denne uken, han skal spille kampen. Alfred kommer senest fra Färjestad organisasjonen og det er Ole Kristian Tollefsen som står for sendingen over grensen til oss for å teste seg på Norsk hockey – spennende! Vi håper at så mange som mulig har anledning til å besøke Varner Arena i morgen for å støtte gutta og i tillegg se et meget bra U20 landslag.

*Vi kan for ordens skyld legge til at Alfred Bergman er 20 år gammel, kommer senest fra spill i Färjestad J20 samt at han har vært på utlån til Forshaga i HockeyEttan en del av sesongen. Så sent som i 20/21 sesongen fikk han prøve seg flere kamper for Färjestad i SHL. 

Vi ønsker ALLE gutta våre lykke til med kampen i morgen!

Merk at det er GRATIS inngang 🙂