Treningskamp
Lørdag 20. august
Gjøvik – Lørenskog
Kampstart kl 14:00
Gjøvik fjellhall

Ny treningskamp, denne gangen borte mot Gjøvik Hockey.

Motstander:  Gjøvik

Gjøvik er et lag de aller fleste holder som en utfordrer til topp 4 i årets 1. Divisjon. De siste årene har de vært et stabilt lag i 1. Divisjon med stort sett plasseringer midt på tabellen. I år har Patrik Bäärnhielm overlatt treneransvaret til Mikael Zettergren etter 5 sesonger som hovedtrener. Han har gått over til en administrativ rolle i klubben som markedssjef. Zettergren er et ubeskrevet blad som senior trener men man skulle vel tro at mer enn 20 år som aktiv spiller på høyt nivå har noe med seg i verktøykassen. Vi tok en rask titt på karrieren til Zettergen og finner det hele ganske imponerende: Tv pucken Gull, 2x J18 SM Gull, J20 SM Sølv, NM Gull senior med Storhamar. Videre totalt 10 sesonger i Allsvenskan (436 kamper og 242 poeng), 8 sesonger i Eliteserien for Storhamar (326 kamper og 230 poeng). I tillegg 68 kamper og 65 poeng totalt i sluttspill kamper for Storhamar! Det sitter m.a.o. mye kunnskap i veggene på Gjøvik med all den erfaringen som disse 2 nevnte Svenskene innehar. Mikael Zettergren har med seg Gisle Andreas Enger som assisterende trener i år. På spillersiden har det vært litt utskiftninger, men det ser ut til at laget er minst på nivå som i forrige sesong. På keepersiden har de mistet et sterkt kort i Alexander Johansson (til Nidaros) men de har fått inn Finske Ronkainen fra ROKI som antagelig er tiltenkt en 1. keeper rolle. På forward siden har Halldèn og Nevala kommet inn fra Furuset, mens solide Engesveen gjør comeback igjen på Gjøvik etter nok en sterk sesong senest i Narvik. For vår egen Kalle Rode blir det et gjensyn med laget han representerte i fjor. Oppsummert er det et forholdsvis ungt lag også på Gjøvik og det skal bli spennende å følge utviklingen utover i sesongen. Gjøvik kommer nylig fra sin første treningskamp på torsdag borte mot Lillehammer U20, riktignok et noe justert hjemmelag med noen A-lags spillere. Bortelaget kjørte på 4 fulle femmere og ut i fra rapportene var det en klar seier 4-1 til Gjøvik som også vant skudd statistikken med 41-18. Det bør derfor være duket for en interessant kamp på lørdag!

MatchUp snittalder (kilde Eliteprospects):
Gjøvik Hockey = 22,24år (21 spillere i troppen p.t.)
Lørenskog IK = 21,27år (22 spillere i troppen p.t.)

Vi tok en prat med assisterende trener Espen Olsen Lie etter dagens trening.

Ny treningskamp denne gangen mot et Gjøvik lag som ser ut til å være godt i rute i forhold til sesongoppkjøringen? Blir gøy å spille mot Gjøvik! Vi ser ut som 2 noenlunde jevne lag i forhold til tropper og forventninger. Mener å ha lest at de sikter seg inn mot topp 4…..

Hva er fokuset i morgen? Vi skal fortsette med samme fokus, men vi legger inn ytterligere et element i forhold til playbook. Så kan jeg heller si noe om det etter kampen i morgen 😊

Status i laget? Troppen er egentlig skadefri og vi har en bra DRIVE i laget men det ser ut til at 2 spillere hviler i morgen på grunn av sykdom.

Ishallen

(Gjøvik fjellhall – Tilskuerkapasitet på 6000 for Hockey i følge Wikipedia)

Hvis du kjeder deg i helgen så benytt gjerne anledningen til å se kampen «LIVE» i Gjøvik fjellhall. Det blir nok ikke kamp om setene men blant mange er dette KANSKJE Norges fineste ishall (?). Det er jo spektakulært at man har laget en slik storstue inne i et fjell. Absolutt verdt et besøk i seg selv!

Da gjenstår det bare å ønske gutta våre lykke til med kampen i morgen!