Spillerprofil Lørenskog IK

Laurynas Lubys (Eliteprospects)
Født: 2000
Posisjon: Keeper
Høyde: 178 cm
Vekt: 80 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Baltija
Aktuelt: Kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Landslags keeper fra Litauen signerer for 1 år!

Kvartetten rundt A-laget med trenerne, sportssjefen og keeperansvarlig Mathias Falseth besluttet allerede etter drøye 1,5 uke på try-out at Lubys skulle få en mulighet i årets lag. De beskriver han som en fin og ambisiøs gutt som passer godt inn i gruppa her hos oss. 

Vi tok en prat med nykommeren etter dagens trening: Laurynas er født i 2000 og kommer opprinnelig fra Litauen. Han har vokst opp i den flotte havnebyen Klaipeda og bodde der til han var ca. 12 år gammel. I oppveksten var det basket og fotball, og at det skulle bli ishockey var en ren tilfeldighet. Etter en lang dag med fotball ble han spurt av moren til en kompis som kjente en av trenerne på det lokale hockeylaget om han kunne tenke seg å stå keeper. Da var det gjort og siden ble det hockey.

Karrieren i korte trekk: Da han var litt over 12 år gammel flyttet han med moren til Latvia og fortsatte med hockey der i ungdomsalder med spill i juniorlaget til Liepaja (hans far jobbet i utlandet på dette tidspunktet). Etter ungdomsskolen flyttet han til Finland, også denne gangen med sin mor. Her fikk han plass i storklubben SAIPA. Han spilte på det høyeste junior liga nivået i 4 år gjennom U17/U18/U20 systemet. De siste par årene bodde han alene i Finland. I 2020 kom Covid-19 og da ble det en tøff tid. I slutten av 19/20 sesongen gikk han på lån til Ketterä U20 og holdt på å få kontrakt med seniorlaget som tilhørte Mestis ligaen, en liten drøm var i ferd med å gå i oppfyllelse. Men pandemi og nedstengelser ble starten på en liten nedtur da avtalen aldri kom i mål i Finland som følge av dette. Verst tenkelig timing således sier han. Isteden ble det retur tilbake til Latvia og her var han back-up keeper i Eliteserien for Liepaja, bak den mangeårige Latviske landslags keeperen Maris Jucers (riktignok med bedre stats). Året etter fikk han plass i Vallentuna i HockeyEttan. Det ble bare med noen treningskamper og litt av oppstarten på serien. Hovedårsaken ifølge han selv var en kombinasjon av dårlig kjemi og Covid-19 restriksjoner som skapte utfordringer for alt og alle. Isteden gikk turen denne gangen over til Norge hvor han fikk plass i Furuset litt inn i sesongen. Så har det altså blitt slik at han denne sesongen skal spille for oss på Lørenskog. 

Landslags meritter: Tross ung alder så har det blitt mange landslagskamper på Laurynas! Hele 5 sesonger fordelt på junior og senior landslaget, hvorav 3 sesonger der han har logget kamper for A-landslaget til Litauen. Han debuterte her så tidlig som i 18/19 sesongen da Litauen faktisk var oppe på nivå 2 i VM sammenheng (WC D1A). Her var han makkeren til ikke ukjente Mantas Armalis (AHL, KHL, SHL). I 19/20 sesongen var han med på OL-kvalik. Senest i fjor spilte han landskamper for Litauen og oppnådde en redningsprosent på 93,8% på 2 obligatoriske kamper.

Hva er dine styrker? Jeg er ingen stor keeper i størrelse men jeg er rask og kvikk i bevegelsene. Jeg er en keeper som prater mye og jeg er en lagspiller. Ellers har jeg en scoring på merittlisten min, jeg satte en puck faktisk siste sesongen da jeg spilte U20 i Finland (liten kuriositet).

Hvorfor Lørenskog? Jeg var heldig og fikk komme hit å vise meg frem. Etter relativt kort tid så fikk jeg positiv tilbakemelding og vi ble enige om en avtale. Jeg er veldig glad for det. Jeg håper jeg nå kan få litt ro og tid til å bygge meg litt opp igjen, trene bra og så langt synes jeg det er supert å være her. Jeg er imponert over fasiliteter og ressursene. Jeg kommer godt overens med Theo og laget generelt. Vi skal bli et godt team, konkurrere og støtte hverandre. Jeg er veldig glad, ydmyk og takknemlig for denne muligheten!

Til daglig bor Laurynas på Lillestrøm sammen med samboer og en flott liten rødlig hund (som noen kanskje har lagt merke til allerede). Han jobber med bad & flis på dagtid og nå er det altså 1 års kontrakt på plass og spill i Lørenskog IK, noe vi alle ser frem til.

Vi ønsker Laurynas velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK