Spillerprofil Lørenskog IK

Ilja Makarovs (Eliteprospects)
Født: 1994
Posisjon: Back
Høyde: 190 cm
Vekt: 92 kg
Fatning: Right
Moderklubb: Metalurgs Liepaja
Aktuelt: Kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Makarovs signerer for 1 år!

 

(Bilde 1 fra trening 5/8, foto Hockey4You)
(Bilde 2 fra Liepaja sesongen 17/18)

Espen Olsen Lie kjenner Ilja fra tidligere og var assisterende trener i Furuset da han den gang kom til Norsk 1. divisjon halvveis ut i 18/19 sesongen i fra topp klubben Zemgale i Latvia. Vi har noen tomrom å fylle på back siden fra i fjor, spesielt fra Berg og Francke-Enersen som var produserende backer. Ilja har vært med i gamet i mange år og har vist at han kan være en offensiv og produserende back på sitt beste. I tillegg er også Ilja right fattet som de 2 nevnte. Han leverte 35 poeng på 50 kamper på halvannen sesong i Furuset og har omtrent det samme snittet de 2 siste sesongene i Hasle Løren. Han har også bra størrelse og rekkevidde med sine 190cm på strømpelesten. Vi ønsker at Ilja tar en viktig rolle blant backene våre og i tillegg viser vei med sin alder og rutine.

Vi tok en prat med Ilja for å bli litt bedre kjent. Ilja er 28 år gammel og bor i Oslo sammen med sin samboer og 1 barn. Han kommer opprinnelig fra Liepaja i Latvia, og har drevet med hockey helt fra han var liten gutt. Etter å ha spilt i hjemlandet der det ble hele 4 sesonger i øverste liga så kom muligheten med å flytte til Norge og etter litt tid i tenkeboksen så gikk flyttelasset. Det har blitt drøye 4 år i Norge og de trives godt her.

(Ilja sammen med sin forlovede og deres ny fødte barn for en liten stund tilbake)

Dine styrker som spiller? Nok en ydmyk fyr vi har med å gjøre når vi spør om hvilke styrker han ønsker å trekke frem som spiller. Alt i alt beskriver Ilja seg som en noenlunde balansert og all-round back, utover det får andre mene noe om styrker/svakheter.

Hvorfor Lørenskog? Han forteller at han hadde muligheten det året Lørenskog rykket opp til 1. divisjon før 19/20 sesongen men at det den gang ikke ble noe av. Egentlig angret han på det og derfor er han veldig glad for at muligheten kom på nytt. Denne gangen var valget enkelt. Han sier han alltid har lagt merke til fansen som lager god stemning på kampene, helt fantastisk sier han. Han husker også noen episoder godt der han har fått så hatten passer av nettopp LIK supporterne, men nå ser han frem til å være på «riktig side» når det smeller i gang med kamper fremover. 

Karrieren oppsummert så langt. Ilja har representert sitt Latvia på både U17 og U18 junior landslaget. Et av høydepunktene i karrieren kom tidlig da han spilte WJC-18 for Latvia i 11/12 sesongen. Latvia kom i den situasjonen at det var 3 lag fra gruppen med 2 seire/2 tap og 6 poeng, deriblant Russland! Som lavest rangert av disse 3 i innledende gruppespill ble det verken kvartfinale eller plasserings spill. Nedrykksgruppen besto av 4 lag, Sveits, Tsjekkia, Latvia og Danmark der Danskene til slutt måtte ta turen ned til nivå 2. Ingen nevnt – ingen glemt, men ta gjerne en titt selv på oversikten over spillere fra dette Junior A-VM denne sesongen. Fint å ha på cv`n å ha vært i kulissene sammen med denne gjengen av stjernespillere. Videre i forhold til klubber, etter å ha vært i moderklubben Liepaja i mange år fra barneår og gjennom junioralderen så var Ilja også en liten tur innom MHL-B som er nivå 2 i den Russiske juniorligaen. Senior karrieren startet for alvor i 15/16 og igjen for moderklubben Liepaja i den Latviske Eliteserien. Man kan vel si at det gikk helt greit denne sesongen med 1. plass i serien og GULL i sluttspillet. Verdt å bemerke er at Ilja blir ligaens nest beste poengplukker av samtlige backer i grunnserien og nr. 4 internt i laget totalt med 28 poeng på 29 kamper. I sluttspillet har han 4 poeng på 11 kamper. Han spiller 3 hele sesonger på rad for Liepaja og oppsummert er han i tillegg til «The Double» med på ytterligere gode plasseringer. I sesongen 18/19 går han til en konkurrerende klubb Zemgale, som er i fra byen Jelgava noen få mil syd for Riga. Her spiller han totalt 14 kamper (6 poeng) før han altså flytter til Norge og blir klar for Furuset i Norsk 1. divisjon. For å avslutte Latvia så sitter Ilja igjen med 2stk GULL fra disse sesongene totalt sett. I Furuset blir han ut sesongen + ytterligere 1 sesong, hvor han også stifter bekjentskap med lagkamerat Vladislavs Nazarovs. Totalt 35 poeng på 50 kamper oppsummert fra Furuset tiden noe som gjør han til en av de mest produserende backer i Norsk 1. divisjon disse sesongene. Etter dette går ferden noen få km i retning av Oslo sentrum og ny bydel. Ny klubbadresse er Hasle Løren og oppsummert på 2 sesonger her blir det 31 poeng på 45 kamper. Nå er det duket for klubbadresse nr.3 i Norge, denne gang på Romerike og Lørenskog IK. Vi gleder oss!

Vi ønsker Ilja velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK