Spillerprofil Lørenskog IK

Kristoffer Pihlqvist (Eliteprospects)
Født: 1993
Posisjon: Forward
Høyde: 187 cm
Vekt: 90 kg
Fatning: Left
Moderklubb: HV71
Aktuelt: Kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Tidligere Fjordkraft-liga spiller signerer for 1 år!

Niklas Andresen er veldig godt fornøyd med denne signeringen. Her snakker vi om en lojal, hardtarbeidende og veldig skøytesterk spiller som har et nivå inne som setter han helt i toppen av vår liga. Dette er rett og slett en kjempesignering for oss. Gjennom sine bekjentskaper har Niklas også de beste tilbakemeldinger om Kristoffer både på og utenfor isen. 

Vi tok en prat med ny-signeringen. Kristoffer er 29 år gammel, født og oppvokst i Jönköping. Han kommer fra en idretts familie og barndommen var preget av mange forskjellige aktiviteter, men i hovedsak fotball, håndball, innebandy og ishockey. Ishockey er stort i Jönköping og Hv71 er byens stolthet. På sett og vis kom interessen inn med morsmelken og at det ble ishockey for Kristoffer til slutt er ikke helt tilfeldig. Etter junior karrieren i HV71 så gikk ferden videre med hele 6 sesonger i HockeyEttan. I sesongen 19/20 + 20/21 ble det et utenlands eventyr med spill i Erste Liga som er den øverste ligaen i Ungarn. 1 sesong for HK Budapest og 1 sesong for Dunaújvárosi Acélbikák (lokalisert noen mil syd for hovedstaden). Under denne tiden bodde han i Budapest og hadde proff kontrakt. Disse 2 sesongene beskriver Kristoffer som helt fantastisk. Han vil beskrive selve ligaen som bra men kanskje et lite knepp under vår egen Fjordkraft liga i forhold til nivå. Det var mange gode og ikke minst meritterte spillere der (erfaring fra blant annet NHL og KHL), dog kanskje litt på vei ned i sine respektive karrierer. Alt i alt en fin tid, og ikke minst var det her i Budapest han også traff sin Norske kjæreste og samboer. Ikke helt unaturlig at det ble Fjordkraft ligaen i Norge sesongen 21/22, blant annet et resultat av å bli med på flyttelasset sier han og en try-out med Manglerud Star som resulterte i kontrakt. En sesong som har vært fin på tross av at laget hadde en del motgang under sesongen resultatmessig. Heldigvis leverte laget bra i kvalifiseringen og fornyet kontrakten så det ble en bra avslutning. I dag bor Kristoffer med sin samboer på Smestad i Oslo og han ser frem til en ny sesong i Lørenskog IK.

Hva er dine største styrker? Det må vel bli at jeg er bra på skøyter og har bra spilleforståelse. En «skilled» grinder type som setter mye stolthet i å jobbe hardt med mye skøytegåing.

Mange sesonger på senior nivå fordelt på forskjellige klubber, hva kan vi forvente av deg i Lørenskog? Jeg ønsker å være en bidragende spiller både offensivt og defensivt. Jeg har spilt med høye krav i de klubber jeg har vært i og er vant til det. Jeg er nøye med forberedelser og forsøker alltid å være 100% til det jeg gjør, også på hver trening. Ellers er jeg en «lugn» person som nok har vært mer en «leading by example» i laget. I dette laget med min erfaring og rutine så ønsker jeg å være en av de som skal ta en ledende rolle og bidra til en best mulig hverdag både på isen og utenfor. Jeg får helt enkelt steppe opp her og være med å vise vei. 

Hvorfor Lørenskog og Norsk 1. divisjon? Jeg har hatt tilbud fra Fjordkraft-ligaen men jeg får rett og slett ikke logistikken med hverdagen og treningstider til å gå opp med min sivile jobb. Derfor har et godt alternativ med Lørenskog kommet på banen og jeg har hatt en fin dialog med Niklas og klubben. Jeg er fortsatt motivert for spill på et høyt nivå og presentasjonen av laget og opplegget synes jeg er spennende. En mix av etablert og ungt med kvaliteter og mye spennende. Ellers så kjenner jeg godt til klubben. Allerede fra min tid som junior i Sverige (for en god stund siden) så var Lørenskog på «kartet». Det blir en ny spennende hverdag med nye spillere, nye venner og jeg gleder meg til å komme i gang. Vi skal spille underholdende hockey med mye fart og skøytegåing, noe som passer meg perfekt.

Karrieren har etter hvert blitt en liten reise via forskjellige klubber. For å sammenfatte litt av det Kristoffer selv forteller i samband med noe fakta som foreligger. Det hele startet for alvor i moderklubben HV71 i junioralderen. I hele 5 sesonger hadde han innpass i J18 og J20 lagene. Her kan han fortelle om en veldig profesjonell hverdag på det høyeste nivået i Sverige og det stilles høye krav til spillerne. Noen høydepunkt var han med på. I sesongen 11/12 ble det SM-SØLV med Hv71 J20. I sesongen etter 12/13 ble det SM-GULL med HV71 J20. Det er stort å vinne junior SM i Svensk ishockey, et nivå betraktet som det aller høyeste nivået i Europa. I gull sesongen hadde Kristoffer også det ærefulle oppdraget med å være «A» assisterende kaptein. Vi bør i tillegg nevne spesielt 2 spillere fra dette laget med Lawrence Pilut (Buffalo Sabres) og NHL stjernen William Karlsson (Vegas Golden Knights), men det var flere andre gode spillere som senere også har gjort hyggelige karrierer. Vi skal også nevne Philip Åman som de fleste kjenner i Norge som en notorisk poeng-konge (492! poeng på 214 kamper i Norsk 1. divisjon). Det blir dermed en hyggelig re-union med Åman når Lørenskog skal møte Bergen kommende sesong. Første år som senior var sesongen 13/14 i Brunflo IK og HockeyEttan. Under sesongen ble det etter hvert en overgang til Olofströms IK der han ble ut sesongen + ytterligere 1 sesong. Denne klubben som til info i flere sesonger utover 2000- tallet var en toppklubb i Svensk 1. divisjon med flere forsøk via kvalserien til Allsvenskaen. I sesongen 15/16 var det klart for spill i HC Dalen. En klubb fra Norrahammar, et lite tettsted bare noen km fra hjembyen Jönköping. Til info for alle her hjemme (som mot formodning ikke vet) så er dette i dag klubben til brødrene Andreas Røykås Marthinsen (kaptein) og Kristian Røykås Marthinsen der begge nå går løs på sin 4`de strake sesong. I fjor gikk laget HELT TIL kvalserien for Allsvenskaen! For Kristoffer sin del ble det 4 sesonger på rad i HC Dalen, kun avbrutt av et kort låneopphold i Kallinge/Ronneby. I 19/20 ble det som nevnt duket for et lite eventyr i Ungarn over 2 sesonger, og oppsummert står Kristoffer igjen med respektable 47 poeng på 74 kamper totalt. Sesongen i Manglerud Star ble en utfordrende sesong for laget hvor de lenge slet med både uttelling og resultater. På tross av dette leverer de varene til slutt og beholder plassen i Fjordkraft-ligaen etter å ha vunnet kvalserien. For Kristoffer sin del ender sesongen med 10 poeng på 41 kamper i grunnserien. I kvalserien var han meget toneangivende med 10 poeng på 6 kamper som tilsier en delt 1. plass internt i laget (og i hele kvalserien) hva gjelder poeng produksjon. Sesongen 22/23 blir altså en ny start hos oss i Lørenskog IK og Kristoffer slutter seg til laget allerede fra mandag 8. august.

Vi ønsker Kristoffer velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK