Elias Hult har valgt å trappe ned ishockey og prioriterer sivil jobb. Hult som frem til nå har vært i troppen på årets Lørenskog lag har vært i tenkeboksen en stund og sier selv at dette er en vanskelig avgjørelse og spesielt da beslutningen kommer så nært sesongstart. Etter mye frem og tilbake så ble altså avgjørelsen tatt for kort tid siden og fremover så blir det jobb og bopel i Kongsvinger der blant annet også samboeren kommer ifra. Om det blir helt «off» i forhold til ishockey vet han ikke helt enda, så får vi se om vi kanskje ser han i en Kongsvinger drakt til vinteren. Det tidligere Eliteserielaget som nå befinner seg i 2. divisjon og som også er den første Norske klubben han spilte for tilbake i 2018/2019 sesongen etter at han kom fra HockeyEttan og SK Lejon. Hult har hatt en fin dialog med klubben rundt denne beslutningen og senest med hovedtrener Niklas Andresen.

Andresen forteller at det naturligvis er et tungt frafall fra troppen. Elias som har vært hos oss i 3 hele sesonger og vært en av de største bidragsyterne offensivt. Han har levert varene jevnt og trutt, og ikke minst har han mye rutine og ville vært en av seniorene i årets lag. Samtidig vet vi at spillere i denne alderen (+- 25år) kan måtte ta noen valg som dette. Alle vet at hockey tar mye tid og man må være dedikert samt legge ned det som kreves. I kombinasjon med jobb og etableringsfaser så kan dette bli et aktuelt tema for noen og Elias er verken den første eller den siste som tar valget med å prioritere jobb fremfor Elite hockey. Slik er det, full respekt fra vår side og så må vi håndtere dette best mulig.

På spørsmål om hva klubben tenker nå i forhold til å eventuelt erstatte Hult så er Andresen klar på at trener teamet sammen med sportssjef allerede har startet arbeidet med å finne en erstatter for Hult. Vi trenger en tilsvarende solid forward med rutine, en som kan være med å ta en viktig rolle i laget. Så får vi se om vi lykkes med dette, noe vi har stor tro på. Nå skal vi også spille en del treningskamper og det er hele 1,5 måned til seriestart i september så vi har rikelig med tid p.t.

Elias Hult (Eliteprospects)

Elias står med 83 obligatoriske kamper for Lørenskog og solide 101 poeng totalt, alt i Norsk 1. divisjon. Hvorav 1stk. førsteplass og 2stk. 2. plasser sammen med laget, noe det står respekt av og Hult har vært en av de mest fremtredende spillerne under disse sesongene. Hele klubben ønsker å takke deg Elias og vi ønsker deg lykke til videre enten det blir en sivil karriere permanent eller om vi ser deg i en hockey drakt igjen på et senere tidspunkt.

 

Lørenskog IK AIL