Spillerprofil Lørenskog IK

Jonas Nyhus Myhre (Eliteprospects)
Født: 2004
Posisjon: Back
Høyde: 187 cm
Vekt: 87 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Hasle Løren
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Ung lovende back signerer 1 års kontrakt!

Hovedtrener Niklas Andresen har store forventninger til Jonas. Han har hatt noen uheldige avbrekk under fjorårs sesongen som følge av skader men vi håper og tror at han kan slå seg inn som en viktig brikke i laget allerede kommende sesong tross sin unge alder. Ikke minst har han vært et ettertraktet talent som andre klubber har hatt følere ute på, blant annet fra Fjordkraft ligaen men også J20 i Sverige så vidt meg bekjent. Derfor er vi også stolte av at han velger å bli med oss videre, noe vi mener er et klokt valg. 

Vi tok en prat med unge lovende Myhre via telefon fra familiehytta på Nesodden. Jonas er 18 år og kommer fra Oslo, nærmere bestemt Årvoll. Han startet med ishockey da han var 7-8 år gammel. Moderklubben er Hasle Løren som har fostret opp mange gode spillere opp gjennom årene. Her spilte han til og med sesongen 2018/2019. I de siste sesongene var det også et samarbeide mellom Hasle Løren og Furuset, slik at det ble noen kamper «opp» som vi sier også for Furuset sitt U16 lag den sesongen. Fra sesongen 2019/2020 ble det foretatt et valg etter endt ungdomsskole og selv om det var andre muligheter som for eksempel Wang toppidrett Oslo så falt valget på Wang toppidrett Romerike og Lørenskog IK som klubb. Det var en blanding av mitt eget ønske og total pakken sier Jonas. Han kjente også flere av spillerne her og visste at kullet på Lørenskog var en fin gjeng med bra opplegg og et hyggelig nivå. Rent logistikk messig hadde det antagelig vært noe mer praktisk å holdt seg til Oslo for Jonas, men til det sier han at det stort sett har gått veldig bra. Man må bare ha gode rutiner og så har jo familien og kanskje først og fremst pappa vært på tilbudssiden hva gjelder kjøring til/fra. Ofte har det vært drop-off i 07-08 tiden på morgenen for så å bli hentet igjen ganske sent på kvelden etter trening. Nå har jeg også førerkort selv så da har logistikken blitt noe lettere og mer praktisk for oss alle. På fritiden liker Jonas å spille både tennis og golf. Familien er generelt sett aktive og han har 2 søsken, henholdsvis 1 lillebror og 1 lillesøster som begge også spiller ishockey. 

Hva er dine styrker som hockeyspiller? Da vil jeg kanskje si at jeg er hockey smart og så er jeg en 2-veis back med et bra pass. I tillegg har jeg bra størrelse og fysikk.

Hva er dine tanker om årets sesong? Det blir vel noenlunde det samme som har vært sagt tidligere, men jeg både håper og tror at vi kan overraske mange når ting drar seg til.

Fra klubben sin side kan vi legge til at Jonas fikk sin debut på A-laget i veldig ung alder, han debuterte borte mot Ringerike i en treningskamp i august 2020 bare 16 år gammel. Senere har det blitt flere treningskamper og under sesongen i fjor ble det også 2 obligatoriske kamper i 1. divisjon. Vi må nesten ta med at det ble 2 assist også på disse kampene hvilket betyr 1 PPG «average». I tillegg til at Covid-19 satte en solid stopper for breddehockey og til dels Elitehockey så fikk Jonas et par uheldige skader under denne tiden også slik at flere av kampene her gikk uten Jonas. Han er utvilsomt et stort talent og var stort sett tilhørende A-laget gjennom hele sesongen i fjor med unntak av noen juniorkamper og selvsagt NM sluttspill for U18 og U20.

U-landslags kamper og øvrige meritter har også Jonas på sin unge hockey CV. Det vi kan nevne som en liten KURIOSITET er at han var med å delta på WSI turnering i yngre alder. Dette blant annet sammen med flere av våre Lørenskog spillere fra den gang og fra samme årskull 2004 generasjonen. WSI arrangeres til info for U13, U14 og U15 årgangene. Under WSI U13 så hadde Jonas gleden av å være med å representere Salming Hockey Elite som gikk under navnet Norway Selects i denne turneringen. HER kan dere se stats oversikt fra denne turneringen samlet sett og for de av dere som eksempelvis har fulgt med årets NHL draft så vil dere se noen tunge navn representert her. Kan nevne spillere som Juraj Slafkovsky (pick #1), Shane Wright (pick #4), og flere kommende stjernespillere hvis vi skal tro ekspertene der ute! Dette er noen artige og kule minner å ha med seg videre i karrieren uansett utfall, det å ha spilt i samme turnering og også mot noen av de som høyst sannsynlig vil bli stjerner i NHL de neste årene. Jonas har også vært med på de fleste samlinger og opplegg i junioralder med de Norske U-landslagene. I 2019/2020 sesongen fikk han 6 kamper totalt for Norge U16. Høydepunktet frem til nå er nok utvilsomt WJC-18 D1A i Slovakia tidligere i år der også Jonas var representert og med på å spille Norge opp til neste års A-VM (til glede for det neste årskullet 2005 eller yngre). Denne saken har vært omtalt tidligere og den kan du lese mer om HER. Under sluttspillet for U18 og U20 i fjorårs sesongen 2021/2022 så var også Jonas med på lagene som til slutt endte med 4. plass for U20 og GULL for U18 etter å ha vunnet 6-3 mot Vålerenga i finalen.

Vi ønsker Jonas lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK