Spillerprofil Lørenskog IK

Andre Pappalardo Gulbrandsen (Eliteprospects)
Født: 1999
Posisjon: Forward
Høyde: 180 cm
Vekt: 83 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Lørenskog IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Klubben har gjort klart med nok en lokal spiller og viktig brikke for sesongen 2022/2023!

Vi tok en telefon til sportssjef Peter Messa for en kommentar på signeringen. Andre er «hemvändaren» som vi håper skal nå sitt fulle potensiale. Han har mange bra ferdigheter og er en potensiell «spetsspelare» denne kommende sesongen. Han er også godt trent noe som er veldig viktig i dagens hockey. Vi ser frem til å jobbe tett sammen med Andre denne sesongen og vi gleder oss!

(2x bilder fra Narvik 21/22 sesongen og bilde fra Lørenskog 19/20 sesongen)

Vi tok også en prat med Andre. Her snakker vi med en gutt på snart 23 år (fyller i august) som bor i Lørenskog. Utenom gutta, hockey og jobb så går tiden stort sett med til kjæresten. Andre kan fortelle om en oppvekst som har vært på Fjellhamar i Lørenskog, egentlig ikke så veldig langt fra ishallen. Vi må også få skyte inn den ikke helt ukjente Kenneth Pappalardo Gulbrandsen i Norsk hockey, den 2 år yngre broren som i dag spiller for Ringerike Panthers i Fjordkraft ligaen. Dette var 2 glade gutter med felles interesser, mye energi og det var full fart hele veien! Det var definitivt hockey som ble banen hos begge og det har vært lagt igjen mange timer og innsats i ishallen på Lørenskog. Både mor og far har også vært ivrige men ikke minst også behjelpelige i forskjellige dugnads roller der far blant annet hadde ansvar for å slipe skøytene til alle i laget over flere sesonger, mens mor hadde verv i kafeen og litt på markeds biten sammen med andre foreldre. En klassisk dedikert hockeyfamilie! Andre tilhørte et veldig bra årskull nemlig 99-kullet som var en solid årgang i Norsk målestokk hele veien. Han husker mye fra den fine tiden og fra de var rundt 11år og frem til omtrent 14-15 år så hadde de Roy Bergström som trener. En veldig dyktig og merittert trener som i årene etter trente SKI 98 kullet frem til et nærmest historisk gull i Junior NM sett fra klubb perspektiv (Roy som dessverre gikk bort så altfor tidlig ganske nylig). Senere var det Lørenskog legenden Per Arne Sanden som sammen med Kenneth Rågli overtok dette laget. 

Junior hockey i Canada og USA. Etter 9. klasse på ungdomsskolen reiste Andre over til Ontario i Canada for å følge drømmen. Her husker han først og fremst at det var litt kontraster fra det man var vant til og nivået var høyt på de beste. Her var det spillere som hadde bestemt seg, det var hockeyspillere de skulle bli. En ny hverdag med engelsk språk både muntlig og skriftlig uten unntak rett over natten samt å bo i et kollektiv sammen med 5 andre spillere, ja det hele var litt brutalt i starten. Etter et tøft og utfordrende første år så gikk det bedre og bedre, det var lettere når man etter hvert kom seg inn i både rutiner og det ene og det andre. De neste 2 sesongene 15/16 + 16/17 gikk mye bedre og det ble kronet med U18 VM D1A for Norge i 16/17 sesongen. Tradisjonelt sett er det ikke alltid våre unge lovende spillere som holder til i enten Canada eller USA spiller disse U18 VM-turneringene, men for Andre var det nok et resultat av den sterke sesongen for Ontario Hockey Academy U18 med 43 kamper og 37 poeng i grunnserien + 5 kamper og 3 poeng i sluttspillet som til slutt ga resultater i form av en VM billett. 17/18 sesongen da Andre var 1. års U20 alder så gikk turen til USA og New Hampshire området og spill for New England Wolves. Dette var et år der Andre satset fullt på Hockey, det var en semi-proff hverdag og bortsett fra at det ikke var betalt i kontrakten så var alt annet på plass. Et veldig proft opplegg og de spilte mot lag fra hele østkysten av USA.

Hjem til Norge. Før 18/19 sesongen var det retur og hjem til Norge. Det var muligheter for jobb og under sommeren så ble det trening her hjemme med både laget og kompiser som også åpnet for muligheter til å spille i moderklubben igjen. Samtidig på dette tidspunktet så kom også nyheten om at Lørenskog måtte avvikle Elitedelen. Noe senere ytterligere en nyhet om at klubben satser videre og starter opp i 2. divisjon. Mye på en gang altså og her ender det opp med at Andre blir en av flere lokale spillere som blir med på denne nystarten og med ett eneste mål å spille klubben rett opp i 1. divisjon.  Det viste seg å være ren plankekjøring. Året etter under 19/20 sesongen ble det en sterk 1. plass i 1. Divisjon der Andre står med 33 kamper og 13 poeng i et meget sterkt Lørenskog lag. 

2 sesonger i henholdsvis Haugesund og Narvik. I sesongen 20/21 velger Andre å søke nye utfordringer i en konkurrerende klubb på Vestlandet. Haugesund har ambisjoner og ansetter Finske Teemu Elomo som ny hovedtrener. Det er mye spennende som skjer og et opplegg som passer Andre bra samt gode muligheter for mye spilletid. Sesongen ender meget bra med en 4. plass i 1. Divisjon som er ALL TIME HIGH for Haugesund i klubbens relativt korte historie. Andre knaller til med respektable 25 kamper og 14 poeng totalt som er 7. beste poengplukker i laget. Dette vel å bemerke i en avkortet sesong preget av Covid restriksjoner. I sesongen 21/22, altså sesongen i fjor så gikk turen til Narvik og laget som året før hadde hatt et bidrag fra lillebror Kenneth da de var i Fjordkraft ligaen. Mange hadde Narvik som favoritt denne sesongen og klubben som selv hadde uttrykt et ganske klart mål om direkte opprykk tilbake til FKL. Dette ender med nok en imponerende sesong med klar 1. plass der Andre bidrar med 6 poeng på 29 kamper i grunnserien og 1 poeng på 9 kamper fordelt på play-in serien og senere kvalifiseringen til FKL. Sesongen i Narvik var moro forteller Andre, spesielt på de kampene som hadde litt betydning og da var det mye folk med bra trykk i hallen der.

Hvilke tanker har Andre om årets sesong? Jeg tenker at ingen bør avskrive oss sier han. Klubben har en hyggelig tradisjon over mange år nå og har vist at vi er et topplag på dette nivået. Det tror jeg vi kommer til å fortsette med og så tror jeg vi kommer til å være et lag med mye fart og høy intensitet i spillet vårt som jeg håper alle vil se på og sette pris på.

Avslutningsvis kan vi trygt si at det er en stor glede å få tilbake en av våre egne spillere som fortsatt er ung, har ambisjoner og allerede mye senior erfaring! Ser man på merittene her så kan vi oppsummere med 1stk. VM turnering for Norge i U18 alder og ikke minst 2stk. 1. plasser for henholdsvis Lørenskog og Narvik, samt en sterk 4. plass for Haugesund bare i løpet av de siste 3 sesongene i Norsk 1. divisjon. Det bør være en solid signering fra en som har god erfaring med å kjempe i toppen på dette nivået.

Vi ønsker Andre velkommen tilbake og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK