Spillerprofil Lørenskog IK

Patrik Dalen (Eliteprospects)
Født: 2004
Posisjon: Forward
Høyde: 183 cm
Vekt: 83 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Lørenskog IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Ung lovende forward fra egne rekker skriver 1 års kontrakt med A-laget!

Vi fikk denne gangen en input fra hovedtrener Andresen og sportssjef Messa i tekst form som kan fortelle følgende: Patrik er ytterligere en av de spillerne som har kommet seg opp på A-laget fra egne rekker. Han fikk sine første treninger med A-laget tilbake i 19/20 sesongen og debuterte i november 2020 borte mot Comet. Under sesongen i fjor hadde han en fin inntreden i laget og fikk flere kamper. Han kjenner innsiden av ishallens 4 vegger bedre enn de fleste som for tiden kommer og går gjennom døren. Som 2004 født er han også et produkt av et veldig sterkt årskull i Norge generelt, men også i Lørenskog som har fostret og utviklet noen veldig lovende spillere. Totalt er det 44stk. registrerte offisielle landslagskamper som regnes i fra U16 alder på spillere fra dette årskullet som enten representerer Lørenskog eller har representert klubben (vi kan da nevne inkludert Noah Steen som gikk til Mora IK foran 20/21 sesongen og Petter Vesterheim som går til Mora kommende sesong). Dette til tross for at Covid har preget landslags virksomheten i nesten 2 sesonger under denne tiden, dette tallet hadde derfor vært betydelig større og enda mer imponerende hvis verdensbilde de siste årene hadde vært normalt. Patrik har i skrivende stund flest landskamper av samtlige spillere fra dagens Lørenskog, og han er 1 av 6-7 spillere på landsbasis som uten unntak har deltatt på alle samlinger og kamper fra første oppstart i regi av NIHF helt i fra isbjørnprosjekt og senere i fra U16 landslag. I tillegg som den eneste Norske ishockeyspilleren så har han OL-Gull fra YOG Lausanne i 2020! Han var også med å spille Norge U18 opp i A-puljen tilbake i april i år (en sak som er omtalt tidligere her). Patrik spås i øyeblikket av flere å kunne få en viktig rolle for fremtidige landslag. På klubbnivå i Lørenskog har han vært lagkaptein for samtlige lag han har representert og han har vært en konsekvent bidragende spiller med eksempelvis godt over 100 poeng de siste sesongene for U16/U18/U20 (tatt i betraktning at han normalt har spilt kamper mot lag på øvre halvdel av serien i sin egen aldersklasse). Han har mye positiv omtale fra trenere i egen klubb, men også fra de aldersbestemte landslagene og flere andre klubber i Norge som gir han gode skussmål. Han blir 1 av 3 spillere i årets A-lag som gjennom samarbeidet med Wang Toppidrett gis muligheten til å kombinere en god satsning på både skole og ishockey med en godt tilrettelagt hverdag, hvorav nettopp 2004 kullet går inn i sitt 3. og siste år på dette studieprogrammet. Vi kan også melde i fra Wang at de er veldig stolte av både han og de andre spillerne sin utvikling og prestasjoner. Konkurransen om gode talenter er stor der ute og vi er stolte og glade for at blant annet Patrik velger å fortsette sin utvikling i Lørenskog. 

(Lagbilde fra U18 D1A Slovakia,  spillerbilde fra U18 D1A Slovakia,  spillerbilde fra U18 treningskamper mot Danmark)

Vi tok en kort prat med Patrik om kommende sesong og han kan fortelle at det går på skinner om dagen og det jobbes hardt på betongen i ishallen sammen med resten av gutta. Nå gjelder det å være godt forberedt til det smeller i gang til høsten.

Tanker eller mål i forhold til årets sesong? Gleder meg først og fremst, føler vi har et spennende lag med en grei mix av unge og mer rutinerte spillere. Målet mitt er enkelt, utvikle meg best mulig, gjøre det best mulig for Lørenskog IK og prøve å holde meg inne på U20-landslaget (der det som kjent venter et VM i Asker på hjemmebane i desember). Så får vi se og telle opp til slutt avslutter han.

Hvorfor Lørenskog? Det er vel det som ble det beste for meg til slutt. Har hatt noen samtaler her og der men har fått god veiledning her i klubben og av noen andre kloke hoder så da ble det slik. Jeg har hatt både Niklas og Espen som trenere stort sett hele veien gjennom junioralderen og i tillegg til å få være med litt på A-laget her i fjor så jeg veit hva som venter og det er på en måte trygt og greit.

NM gull U18: Vi kan legge til at når det dro seg til i sluttspillets «final 4» under forrige sesong på U18 (Gull) og U20 (4. plass) så var Patrik nr. 1 på poengtoppen internt for begge klasser og helt i toppen i begge turneringene generelt med hhv 1,75 PPG på U18 og 1,50 PPG på U20. Det store høydepunktet var nok da han markerte seg godt i U18 finalen mot Vålerenga med 3 mål, 1 assist og 4 poeng i 6-3 seieren på Jordal Amfi. Herunder ser vi noe av feiringen med «bøtta» sammen med back og lagkompis Noah Matteo Strøm Jakobsen.

OL Gull – Youth Olympic Games Lausanne 2020: I mars 2020 som følge av Covid og nedstengelser etter hvert så gikk denne nyheten fra januar samme år under radaren. Derfor benytter vi anledningen til å vie en plass til det her. Hockey 3on3 konseptet som ble introdusert i Lillehammer 2016 ble videreført med noen justeringer også til Lausanne i 2020. I starten av 2019 ble Patrik nominert av egen klubb til å delta på kvalifiseringen til dette OL. Den nasjonale hoved-finalen ble avholdt på Hamar denne høsten med representanter fra NIHF for å følge oppsettet fra IIHF som var en ferdighets bane målt på tid med tidstillegg ved eventuelle feil. Samme oppsett for samtlige nominerte nasjoner i hele verden. Patrik vant dette og ble dermed kvalifisert til OL. Han gikk inn i OL som seedet #6 av 100 kvalifiserte utespillere. Norge fikk også tildelt plasser for flere deltagere slik at representasjonen ble utøket. De første 2 dagene i Lausanne ble det gjennomført treninger for å sette riktige nivåer i alle lag, der regelen var at Line 1 konsekvent spilte mot Line 1, Line 2 mot Line 2 osv. dette for at det skulle være nivå tilpasset. Selve spillet var basert på 3 mot 3 og spill i 2×16 minutter med bytt hvert 3 minutt (altså ingen hvilehjem som de fleste nok kan skrive under på). Som følge av sin høye seeding så ble han sammen med de 24 øvrige i denne gruppen en av de som tilhørte Line 1. Til tross for at nivået totalt sett var noe blandet da en del nasjonale kvoteringer skulle hensyn tas for å nominere til denne OL grenen (slik OL er basert på) så var nivået på de beste spillerne meget høyt, i hvert fall hvis vi med dagens fasit i hånd leser oss litt tilbake. Eksempelvis ble spillere som Adam Sykora og Peter Repcik sendt hjem uten gull fra denne turneringen, Sykora som både har spilt senior A-VM allerede og kommer til å gå i sommerens NHL draft (Både Sykora og Repcik fikk Patrik også et gjensyn med i U18 VM tidligere i år). Roman Kechter som ble hentet til Rögle sin junioravdeling og som debuterte i DEL allerede i 2020 kan også nevnes, han reiste hjem uten medalje. Totalt 11 spillere/keepere fra dette OL er skissert å gå i draften nå i sommer (Patrik er ikke en av disse for ordens skyld). Team Green som Patrik spilte for vant til slutt finalen ganske klart og med det fikk vi et OL-Gull hjem til Lørenskog som vil stå i historiebøkene. Olympedia Patrik Dalen og her kan du se Oppsett og resultater.

LAUSANNE, SWITZERLAND – JANUARY 12: Green team celebrates the win after Men’s Mixed NOC 3-on-3 Preliminary Round Games of the Lausanne 2020 Winter Youth Olympics at Vaudoise Arena on January 12, 2020 in Lausanne, Switzerland. (Photo by RvS.Media/Robert Hradil/Getty Images)

Vi ønsker Patrik lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK