Spillerprofil Lørenskog IK

Fabian Hast (Eliteprospects)
Født: 1999
Posisjon: Forward
Høyde: 185 cm
Vekt: 91 kg
Fatning: Left
Moderklubb: IF Lejonet
Aktuelt: Kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Estisk landslagspiller signerer for 1 år!

Niklas Andresen har fått gode skussmål på Fabian og er fornøyd med signeringen, en spennende spiller med x-faktor. Han er skøytesterk og god med puck. Vi har stor tro på at han vil være en god bidragsyter til å skape mye bra offensivt, og dette er en spiller som har utviklet seg gjennom det Svenske junior systemet på et «hyggelig nivå». Senere har han fylt på med variert og bra erfaring på senior nivå både i Norge, Sverige og Tyskland. I tillegg er han landslagspiller for Estland som for tiden er i 1. divisjon avdeling B. Vi har tidligere hatt Estiske landslagspillere i Norsk 1. divisjon som har gjort godt fra seg som for eksempel Christopher Usov (tidligere Comet) som har en noenlunde sammenlignbar «hockey CV» da han kom inn denne ligaen omtrent på samme alder.

Vi slo på tråden ned til Landskrona for å bli bedre kjent med forwarden. Fabian er 23 år gammel, født og oppvokst i Landskrona som ligger i Skåne et stykke sør i Sverige. Han har dobbelt statsborgerskap Estisk og Svensk. Karrieren startet opp 5 år gammel i moderklubben IF Lejonet med hockey utstyr som gikk i arv fra sin eldre bror de første årene. Lejonet som er en klubb mange sannsynligvis drar kjensel på her hjemme i Norge via turneringsspill i yngre klasser. Det er en av de mer kjente klubb navnene i Svensk BREDDE hockey, en talentfabrikk som har fostret mange gode spillere opp gjennom årene. Naturlig nok er det de større klubbene Malmö og Rögle i regionen som er naturlig stoppested for de største lokale talentene når det drar seg til. For Fabian sin del gikk veien fra Landskrona til Malmö og han tok plass i U16 laget som underårig. Fabian fikk også gleden av å spille TV-pucken for Skåne under sesongen 2014/2015. I tillegg et ærefullt oppdrag med å være «C» i laget, et lag som besto av flere gode spillere LES HER som blant annet har tatt veien til NHL. Det ble hele 5 sesonger i Malmö sin junior avdeling på U16/U18/U20. I 2015/2016 sesongen var han med å vinne SM Bronze med U18 laget til Malmö Redhawks.

Dialogen med Niklas har vært veldig god. Jeg har hatt flere alternativer men for min del passer Lørenskog best og jeg har tatt hensyn til min videre utvikling som jeg mener kan bli bra her. Jeg kjenner også til klubben fra min tid i Tønsberg og ser på dette som en stor klubb. Jeg legger ikke skjul på at jeg har ambisjoner om å spille på et enda høyere nivå og spill i Fjordkraftligaen på sikt er et mål for meg. 

Senior karrieren har vært en liten reise via forskjellige klubber og nasjoner. Første innsteget kom i klubben Halmstad Hammers under 2018/2019 sesongen i HockeyEttan. I sesongen 2019/2020 ble det spill for Tønsberg Vikings i Norsk 1. divisjon med 24 kamper og 19 poeng totalt. I 2020/2021 sesongen ble det på nytt spill i HockeyEttan denne gang for Tyringe SoSS, 20 kamper og 3 poeng totalt (Covid sesongen). Sesongen i fjor 2021/2022 ble det først en kort sejour i college klubben Albertus Magnus College som holder til på nivå 2 i junior college ligaen NCAA III i USA, før turen gikk til Tyskland og klubben EHC Neuwied (noenlunde sammenlignbart nivå med Norsk 1. divisjon). Her ble det 13 kamper og 23 poeng totalt.

Spillertype? Han beskriver seg som en offensiv spiller som liker å ha puck, går mye på skøyter, bra speed og jobber hardt i begge soner (ikke ulikt det hovedtrener Andresen oppsummerer). Ellers er han opptatt av å være en bra fyr utafor isen og i garderoben, han snakker om viktigheten av dette og erfaringen han har fra de klubbene han har vært i og ikke minst lærdom fra landslaget. Han vil tross sin egen unge alder forsøke å ta med seg sin erfaring positivt inn i et ungt Lørenskog lag.

Apropos landslagsspill for Estland. Fabian har mange kamper for det Estiske landslaget. Både U20 og senior erfaring med totalt 3 sesonger på A-landslaget. I divisjon 1 gruppe B som ble avholdt i Polen fra 26/4 til 1/5 tidligere i år, her ble Estland nummer 4 bak Polen, Japan, Ukraina og beholdt plassen sin i gruppen foran Serbia på 5. plass. Fabian spilte alle kamper i denne turneringen og laguttaket kan du se HER

Vi ønsker Fabian velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK