Spillerprofil Lørenskog IK

Edvard Dehli Gjøs (Eliteprospects)
Født: 2003
Posisjon: Forward
Høyde: 184 cm
Vekt: 86 kg
Fatning: Right
Moderklubb: Lørenskog IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2023/2024

Ung lovende forward fra egne rekker er klar for 2 år!

Espen Olsen Lie snakker om en spiller med spisskompetanse. Edvard er en spiller med spennende kvaliteter. Han er også en spiller med en x-faktor. Han har veldig bra skudd og i tillegg en right fatning som aldri er feil, det gir oss muligheter. Vi håper han tar steg hos oss i år, han har bevist på junior at han kan bidra og score mål som tross alt er det det handler om for å vinne kamper.

Vi slo på tråden til Edvard for å høre litt om det som har skjedd på veien og frem til avtalen. Edvard er Lørenskog gutt, har vokst opp på Fjellhamar og begynte med ishockey da han var rundt 3 år på hockeyskolen. I oppveksten var det også fotball, først på Lørenskog IF og senere på Fjellhamar. I fra rundt omkring 12 års alderen var det hockey som fikk prioriteten. Det har vært moderklubben hele veien uten unntak og den kommende sesongen har han bestemt seg for å satse skikkelig. 3 år med videregående skole er ferdig, nå venter 1 år med deltidsjobb/studier ved siden av hockey, det er i hvert fall planen for kommende sesong.

Hva er dine styrker som hockeyspiller? Jeg er jo løper og trives aller best i offensiv sone. Jeg liker å score og føler jeg har bra skudd generelt. 

Fra klubben sin side kan vi legge til at vi som kjenner Edvard og har fulgt med en stund, vi vet at det er noen hyggelige kvaliteter i denne gutten. Både han selv og Espen er inne på det, han har et veldig bra skudd. Med sin right fatning blir han også en anvendelig spiller i noen situasjoner. Han har alltid vært langt fremme i sin aldersklasse, vært en av de som ofte har spilt opp i eldre årsklasser. I tillegg har han jevnt og trutt produsert mye poeng i ungdom og junior alder på U16/U18/U20/U21. Debuten på A-laget kom relativt tidlig 17 år gammel under 20/21 sesongen og her ble det 6 kamper og imponerende 4 poeng totalt. I fjor ble det 2 kamper i serien og 2 kamper i play-in serien mot Comet, totalt 1 poeng. Så får vi se om Edvard klarer å ta nye steg i år og etablere seg for alvor på senior nivå, det har han alle forutsetninger for å gjøre.

U-landslags kamper og samlinger har også denne gutten logget de siste årene. Det ble 3 obligatoriske kamper for Norge U16 i 18/19 sesongen. Utover dette har Edvard vært innom alle aldersbestemte landslag samlinger minst 1 gang årlig via U17/U18/U19/U20 uttakene som har vært. De seneste samlingene har eksempelvis vært U20 samlingen Juni 2021, U19 samlingen Februar 2022 og U19 samlingen April 2022. Rent aldersmessig er Edvard 2003 født, det betyr at også han (som flere andre) er berettiget til å kunne spille U20 serie og sluttspill kamper dersom det skulle være aktuelt i klubben.

Vi ønsker Edvard lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK