Lørenskog IK ansetter ny hovedtrener for U20 laget!

Oscar Stigebrand (Eliteprospects)

Oscar Stigebrand (Eliteprospects – staff)

Da har klubben landet en viktig brikke og vi har gleden av å presentere Oscar Stigebrand som ny U20 trener.

For å vite litt om vår nye U20 coach så tok vi en prat med Oscar! Født og oppvokst i Östersund, Sverige. Opprinnelig keeper og har mange fine år under oppveksten i moderklubben Östersunds IK. Fikk gleden av å være med å spille TV-Pucken for Jämtland/Härjedalen på U15. Under junior tiden som spiller var det stort sett spill hjemme i Östersunds IK og i denne perioden var han også med som back-up på A-laget ved noen tilfeller. Siste året som U20 spiller var derimot 100mil lenger syd, nærmere bestemt i den tradisjonsrike klubben Mörrums og dette året ble også noe avlastning og seniorhockey for Sölvesborg (3. divisjon) ytterligere noen få mil lenger syd. Etter junioralderen så gikk turen for 2015/2016 sesongen tilbake til Jämtland og noen kampers spill for Brunflo IK i HockeyEttan for så å runde av den aktive karrieren litt lenger nord for klubben Näldens IF i 2. divisjon samtidig som han startet opp med studier på Universitetet.

Liten kuriositet — Brunflo IK, klubben som tidligere har vært representert med både Igor Larionov og Vladimir Krutov.

Etter at den aktive karrieren var over så forteller Oscar at det var i samband med at han flyttet hjem til Östersund at spørsmålet om å bli trener dukket opp. Dette samtidig med studier på Universitetet i Östersund og etter hvert treneransvarlig for U16 laget i moderklubben. Året etter under 2017/2018 sesongen ble det større engasjement og i tillegg til å ha ansvaret for U20 laget i Östersunds IK så ble han ansvarlig for inntak av målvakter til gymnasium samt å være med i teamet rundt inntak av både backer og forwards. Hockeygymnasiet i Östersund er 1 av de totalt 33 stk. «elitishockeygymnasier» i Sverige som inngår i det Svenske Ishockeyforbundets spillerutvikling. Sesongen 2018/2019 blir det et sommeroppdrag i Mölndal som leder til et engasjement rundt U20 laget som rådgiver «på distans» under hele sesongen i tillegg til flere verv i Östersunds IK som keeper ansvarlig for A-lag/Elite samt videoanalyse. I 2019/2020 sesongen går ferden igjen sydover til østkysten og IK Oskarshamn. Denne gangen med ansvar for keepere på U16/U18/U20. I tillegg var han med som ansvarlig for inntaket av spillere til gymnasiet tilhørende IKO. I 2020/2021 sesongen venter en jobb i Sundsvall og her er det tilbake «i båset» igjen som Oscar sier og med i trener-teamet rundt U18 laget samt fys trener for U18/U20 og A-lag. I fjorårs sesongen ble neste stoppested Norge og Narvik. Her har Oscar vært assisterende trener i tillegg til målvakter, fys biten og videoanalyse. 

Hvorfor Lørenskog? En spennende klubb, spennende oppgaver og spennende spillerutviklings plan som jeg gleder meg til å jobbe med.

Sportssjef Peter Messa kan fortelle at med Oscar får vi inn en trener med en kompetanse som passer godt med både strategi og den utviklingen vi ønsker oss på Elitedelen. Samarbeidet mellom A-lag og U20 er viktig, vi er veldig trygge på den konstellasjonen vi har nå sammen med Niklas og Espen på A-laget slik at det kommer til å fungere bra. Oscar har allerede bred erfaring fra både junior og A-lags hockey i tillegg til at han har en god skolering i bunn. Oscar blir ansatt med flere roller og ansvar. Han blir hovedtrener for U20 laget, og han blir ansvarlig for backer og PK (undertall). Han blir trener for Wang Toppidrett (x3) og Wang Ung (x2). Han får en rolle rundt FYS delen med planlegging, oppfølging og gjennomføring i klubben, primært rundt Elite delen sammen med Greg. I tillegg planlegging av FYS program til ungdom U14-U16, også dette sammen med Greg. Dette blir bra!

I tillegg til en variert og fin bakgrunn på både junior og senior nivå over flere sesonger så har Oscar en Bachelor i Sports Science fra Universitetet. Han har også grunnkurs 1 fra det Svenske ishockeyforbundet samt steg 1+2 for målvakter. Han har nylig ordnet seg bopel i Lørenskog i nærhet til ishallen og ser frem til å slå seg ned her. I all beskjedenhet kan vi også si at Oscar velger Lørenskog fremfor tilbud fra flere klubber både i Norge og Sverige.

Vi ønsker Oscar velkommen og lykke til med kommende sesong!