Spillerprofil Lørenskog IK

Marcus Karlsen Ekberg (Eliteprospects)
Født: 1998
Posisjon: Forward
Høyde: 173 cm
Vekt: 83 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Lørenskog IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2023/2024

Marcus er klar for 2 nye år på Lørenskog!

Trener duo Niklas Andresen og Espen Olsen Lie smiler bredt når vi snakker om Marcus. Denne presentasjonen kommer først nå, men faktum er at #11 har vært klar lenge. En viktig spiller for oss som har gått foran og ikke minst en spiller med mye erfaring fra øverste liga. Her har vi en rutinert spiller som vet hvor målet står, 16 mål i fjor og lagets toppscorer!

Vi tok en prat med Marcus som kan bekrefte at han tidlig bestemte seg for å være med videre. Han trives godt i klubben helt enkelt. Filosofien til trenerne er noe han liker og legger heller ikke skjul på at det er jo moderklubben vi snakker om (som naturligvis betyr noe) og det har vært med på å prege valget mitt.

Fortell litt om deg selv? Født og oppvokst i Lørenskog, er 23 år gammel (fyller 24år om noen dager) og bor i Lørenskog med min samboer. 

Hvorfor ble det Lørenskog etter flere sesonger ute? Etter siste sesongen i Narvik så bestemte jeg meg for å flytte hjem og fullføre utdannelsen min. Det var også et spennende lag på gang før fjorårs sesongen med mange gode lokale spillere slik at det var noe jeg så veldig frem til. 

Hva tror du om årets sesong? Det er litt vanskelig. Vi har mange nye spillere og det må vi få til å fungere, men jeg må innrømme at det som skjer synes jeg er spennende. Litt kjedelig kanskje i forhold til et stalltips på plassering men jeg legger meg på topp 4 jeg også, såpass må ambisjonen vår være.

Ellers kan vi legge til fra klubben sin side at Marcus var skikkelig på «kartet» fra ung alder. Bare 3 år gammel startet han opp med ishockey, kanskje ikke helt uventet ettersom pappa Bjørn Ivar Ekberg «BIE» var hockeyspiller selv og hadde noen sesonger på A-laget tilbake i tid. Som 1. års U18 spiller gjorde Marcus det allerede meget bra på Lørenskog U20 under 14/15 sesongen. Dette ble kronet med spill for Norge på U18 landslaget i WJC-18 D1A. Etter denne sesongen gikk ferden til Manglerud Star og nok en solid sesong som 2. års U18 spiller og primært U20 liga spill som igjen ble kronet med spill for Norge på U18 landslaget i WJC-18 D1A. 2x U18 VM turneringer står det respekt av! Merittlisten er ganske imponerende fra junioralderen i hjemlig seriespill også med NM Gull U18 x2 under 13/14 og 14/15 sesongen, begge ganger for Lørenskog IK. NM Gull U20 sesongen 16/17 for Vålerenga og NM Gull U21 sesongen 18/19 for Vålerenga. 4x Junior NM Gull! Som seniorspiller tok han steget inn i GET ligaen som 19 åring for Vålerenga under 17/18 sesongen med 14 kamper totalt. Året etter 33 kamper og 4 poeng for Vålerenga. 19/20 sesongen etter overgang tilbake til Manglerud så ble det 44 kamper og 6 poeng totalt. Nok et klubbskifte foran 20/21 sesongen, denne gangen til Narvik i Fjordkraft ligaen som endte med 27 kamper og 2 poeng, en sesong som etter hvert ble avkortet og preget av restriksjoner som følge av Covid. Totalt 4 sesonger, 118 seriekamper og 10 sluttspill kamper i øverste liga er veldig imponerende av en relativt ung spiller som er født 1998. Vi håper på mange flere gode år med Marcus!

Vi ønsker Marcus lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK