Spillerprofil Lørenskog IK

Magnus Grønvold Menkerud (Eliteprospects)
Født: 2003
Posisjon: Back
Høyde: 178 cm
Vekt: 78 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Lillehammer IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Menkerud signerer for 1 år på Lørenskog!

Espen Olsen Lie er storfornøyd med denne avtalen, en spiller med mye energi og bra attitude. Ekstra moro at han valgte å komme til oss og har tro på det vi driver med.

Vi tok en prat med Magnus! Praten gikk lett og ledig og her snakker vi med en kar som er veldig reflektert. Når det kommer en ny spiller inn til oss på Lørenskog så er det alltid litt ekstra interessant å få litt av reisen både på og utafor isen. Magnus er født og oppvokst på Lillehammer, men vi peiler oss tidlig inn på etternavnet som ikke er helt ukjent for veldig mange. Pappa Cato og farfar Helge Menkerud er 2 store meritterte navn i Norsk bilsport. Ikke helt unaturlig at rally og bilsport er noe som også interesserer Magnus, det kom inn med morsmelka og ligger i blodet det forteller han. Nå var det riktignok hockey som vant interessen min og det har vært en fin tid hele veien med god støtte fra hjemmefronten. Moderklubben Lillehammer har vært laget gjennom hele oppveksten og fra tidlig junioralder byttet han over til Storhamar for så å ta en sesong igjen på Lillehammer på U18, deretter 3 sesonger på Hamar gjennom U18 og U20/U21. Sesongen i fjor ble innholdsrik, det startet med Storhamar U20 og respektable 18 poeng på 22 kamper fra backplass. Gjennom samarbeidet mellom Storhamar/Gjøvik så ble det også 5 kamper i 1. divisjon for Gjøvik og 2 poeng. Senere mot slutten ble det overgang til Grüner og Fjordkraft ligaen, her ble det 10 kamper i serien og 2 kamper i kvalifiserings serien der Grüner som kjent beholdt sin plass i FKL til slutt. Denne sesongen blir det da spill i 1. divisjon for Lørenskog IK og utafor isen kommer tilværelsen til å bli et sted i Oslo, som ikke er helt avklart enda men det ser Magnus frem til. Fortsatt litt usikkert om hvorvidt det blir studier, jobb eller begge deler ved siden av hockey.

Hva er dine styrker? Her er det en ydmyk kar fra Lillehammer…….. Det må vel bli at jeg er brukbart teknisk og har et bra skudd (har stått mye på skudd rampa). Ellers er jeg nok ganske energisk, jeg både liker og forsøker å gi god energi i laget.

Hvorfor Lørenskog? Vi må naturligvis spørre om hvorfor det blir Lørenskog her også, spesielt når vi vet at et konkurrerende lag ikke veldig langt unna har vært ute å rykket i gutten. Til det svarer Magnus at han kjenner flere av gutta godt og vet hva de står for. De trener bra og er bra, noe jeg ser går igjen fra andre spillere som er presentert men det kan godt jeg si noe om også. Det er et ungt lag noe som også passer meg bra, jeg tenker at vi unge kanskje ikke vet mest og best (enda) men vi lærer mest og vi trener bra og med et såpass høyt nivå som det er på de yngste her så er det noe som motiverer og trigger meg. Dette sammen med de litt eldre og etablerte her så ser det spennende ut. Jeg synes også at klubben har gitt meg et godt og profesjonelt inntrykk, det virker å være et bra engasjement i hverdagen. Totalpakken ble derfor avgjørende for min del. Så håper jeg jo at det fortsatt er litt trykk her rundt klubben med tanke på at det er et topplag i 1. divisjon og har lang fartstid i øverste serien over mange år for ikke veldig lenge siden. Håper jeg kan være med å bygge opp noe her igjen, jeg har ambisjoner og vil noe med dette. 

Tanker om sesongen? Det er vanskelig å spå. Jeg synes det har skjedd mye på mange av lagene etter hva jeg har lest og fått med meg, og jeg tror det fort kan bli ganske jevnt. Vi må vel sette oss et ambisiøst mål tenker jeg, kvalik hadde vært bra det og da blir det fort litt trykk og gode rammer rundt kampene også. For min egen del er det å utvikle meg videre, spille på meg erfaring og «god følelsen» den er viktig.

Helt til slutt kan undertegnede ifra arkivsøk og flere kilder legge til at Magnus har U-landslag erfaring over tid. Utover det vi kan lese ut av Eliteprospects med hele 13 obligatoriske U16 kamper for Norge under sesongen 2018/2019, så har det vært uttak til både U17, U18 og U20 trenings samlinger. For Menkerud som er født 2003, slik det er med flere andre som er født pluss/minus dette årstallet, så var nesten 1,5 sesong i dvale med null aktivitet i NIHF på aldersbestemte landslag som følge av Covid. Riktignok var det 2 skadeperioder på både U18 og U20 som ble en faktor for Magnus og som gjorde det vanskelig å få obligatoriske kamper.

Vi ønsker Magnus velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK