Spillerprofil Lørenskog IK

Theo Rooseboom de Vries (Eliteprospects)
Født: 2000
Posisjon: Keeper
Høyde: 187 cm
Vekt: 86 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Lørenskog IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Theo tar en ny sesong i Lørenskog!

Sportssjef Peter Messa er godt fornøyd med å få med seg Theo videre. Her har vi en spennende keeper og en god lagspiller som er viktig i gruppa, en som vi håper og tror skal ta nye steg sammen med oss.

(Bilder med tillatelse, bilder fra hhv. Stavanger Oilers, Västerås IK og Lørenskog IK)

Selv kan Theo fortelle at han er veldig glad for å fortsette i Lørenskog. Jeg tror vi blir et godt sammensveiset lag i år og mange vil ha god innflytelse i gruppa, det er viktig. 

Hvorfor ble det ny avtale på deg her? Jeg føler vel at jeg ikke fikk vist meg frem godt nok i fjor. For min del var sesongen dessverre preget av litt for mye skader slik at jeg var litt uheldig der, samtidig som det var tøff konkurranse i laget med Julian noe jeg for øvrig liker, det er jo akkurat slik det skal være. Den kommende sesongen ønsker jeg å vise meg frem, jeg føler jeg har litt å bevise for både meg selv og alle andre. Jeg vil vise at jeg holder dette nivået og ikke minst er det en revansjelyst fra i fjor da vi røk i play-in. 

Andre ting du vil fremheve i klubben? Det er jo en fin klubb, det er klubben min fra jeg var liten. Som de fleste andre vil også jeg fremheve alle som står på hue i klubben, alle de frivillige i forskjellige roller, det er veldig givende for oss. Det er kanskje det som er sjarmen med Lørenskog at så mange som jobber dugnad for at vi skal få til dette. Og så vil jeg spesielt fremheve Berit, Bompen og de som står på litt ekstra for oss i A-laget, hvis alle der ute hadde sett og forstått det som legges ned av innsats og timer så hadde de blitt hyllet alle som en. Dette kan vi nok ikke få sagt nok, men det betyr mye for meg og oss i laget og det motiverer oss til å gi noe tilbake. Det får vi forsøke å gjøre ute på isen. Til slutt Skauen som følger oss i tykt og tynt, dere gir oss energi og dere er super-viktige for oss. 

Hvordan har din reise vært? Tja, jeg flyttet vel til Lørenskog rett før jeg var 7 år og det begynte jo en gang ikke lenge etter det. Litt senere enn de fleste andre kanskje men jeg prøvde meg litt på blant annet fotball og håndball først og det var ikke noe for meg, det var rett og slett kjedelig. Så da ble det hockey og det gikk nok litt opp og ned i starten i noen år men så var det fullt fokus og det gikk etter hvert ganske bra. Etter ungdomsskolen flyttet jeg til Stavanger og det var en fin tid, jeg fant min plass og fikk mye tillit. Fikk tidlig være med opp på A-laget og trente en del der allerede fra 1. års U18 alder. Påfølgende sesong der nede så var jeg stort sett på U20 laget men fikk regelmessig være med A-laget å trene. Jeg var også med som back-up på noen Eliteserie kamper. Etter disse 2 sesongene så gikk turen videre til VIK – Västerås i Sverige. Her hadde jeg 2 fantastiske år i U20 laget, og så var jeg heldig å få være romkamerat med Samuel Lidström (sønnen til Nicklas Lidström) og det gjorde meg privilegert nok til å få mange fine opplevelser i den tiden. Jeg ble tidlig i 2. året tatt opp i A-laget som tilhører Allsvenskan og fikk trene litt der,  jeg fikk også skifte til en kamp under sesongen (som back-up) men dessverre så røk leddbåndet i ankelen under denne perioden og da var mye av denne sesongen «kjørt». Året etter i 2020/2021 sesongen fikk jeg A-lags kontrakt med Stavanger Oilers og returnerte tilbake. I denne sesongen tilhørte jeg A-laget i hverdagen men spilte også mye U21 kamper (dette året var det U21 serie). Så kom muligheten i fjor til å komme hjem, og det takket jeg med glede ja til. Som jeg var inne på tidligere i forhold til fjorårs sesongen så er jeg revansjelysten og ser frem til en ny sesong, forhåpentligvis skadefri. Jeg føler meg i bra form og skal være klar når det drar seg i gang for alvor etter sommeren.

Hvis du skal beskrive deg selv som spiller? Jeg er vel den litt mer rolige kontrollerte keeperen. Jeg liker å bruke spaken, spille pass og sette i gang når det er mulig. Jeg liker å styre opp spillet litt bakfra, synes jeg leser spillet ganske bra. Ellers føler jeg meg bra langs isen og stolpene.

Avslutningsvis kan vi fortelle at også Theo har en annen hyggelig sak på sin hockey CV. Som vi var inne på i presentasjonen med Kalle Rode tidligere så var som nevnt Theo også en av de heldige som fikk være en del av U16 laget til Norge under YOG – Ungdoms OL på Lillehammer i 2016. Som Theo selv sier, det var en heftig opplevelse og et minne for livet. Nå håper vi at Theo og resten av gutta skaper nye gode opplevelser for alle oss som følger klubben tett den kommende sesongen 2022/2023.

Vi ønsker Theo lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK (oppdatert 19/6)