Spillerprofil Lørenskog IK

Kalle Rode (Eliteprospects)
Født: 2000
Posisjon: Back
Høyde: 185 cm
Vekt: 86 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Sparta Sarpsborg
Aktuelt: Kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Fra Gjøvik til Lørenskog – Vi har gleden av å presentere Kalle Rode som signerte med oss for en liten stund tilbake.

(Bilder med tillatelse, fotograf Dan Kenneth Reinli)

Kalle kan fortelle at han er oppvokst i Sarpsborg og på tross av et sted preget av mye hockey patriotisme (Hockeytown tross alt) så tok det noen år før Kalle bestemte seg for at det er hockeyspiller han skal bli. I oppveksten var han aktiv med alt mulig rart og for det meste gikk det i fotball, karate og litt boksing. Så hører det jo til at «fetteren» er Sarpsborgs egen Tommy Kristiansen (nå Stavanger Oilers). Tommy som de fleste hockeyinteresserte kjenner historien til ble inspirasjonen og motivasjonen til Kalle. Da han var 9-10 år gammel så var det full gass med hockey og hele veien gjennom moderklubben Sparta frem til 19/20 sesongen. I starten av denne sesongen gikk ferden over til Haugesund Seagulls i 1. Divisjon og med dette et første år med seniorhockey 19 år gammel (Kalle fyller år i November). Drøye 2 sesonger i Haugesund ble så etterfulgt av 1 sesong for Gjøvik Hockey i fjor. I Haugesund ble det totalt 48 kamper og 12 poeng, i Gjøvik ble det 29 kamper og 9 poeng. Nå åpnes et nytt kapittel i Lørenskog og det gleder jeg meg til. For tiden bor jeg nå i Sarpsborg igjen etter å ha vært ute noen år, først i Haugesund deretter i Gjøvik som jeg også har fullført jobben min nylig. Tanken min er å bosette meg i Lørenskog etter sommeren.

Som spiller beskriver han seg som hardtarbeidende spiller, en som liker å være fysisk i spillestilen og ha et bra førstepass. Jeg vil være hard å møte sier han med et smil (noe som nok ligger godt til slekta). 

Hvorfor Lørenskog? Jeg har et veldig godt inntrykk av klubben og prosessen, så er det også en klubb jeg har hatt et godt øye til og som de siste sesongene har vært et topplag. Jeg har også rådført meg en del med Tommy som har hjulpet meg med å kunne gjøre det beste valget og basert på de mulighetene jeg har hatt så landet jeg på Lørenskog. Jeg har ambisjoner og er fortsatt ung, så jeg håper og tror dette vil være bra for min videre utvikling som spiller. 

Tanker om kommende sesong? Jeg har jo selv et mål om være en bidragende spiller i laget. Jeg tror også at det blir en jevnere sesong i år men etter hva jeg har erfart til nå så vil Lørenskog være med i toppen.

Hovedtrener Niklas Andresen forteller at her får vi inn en stor, sterk og fysisk spiller som er solid defensivt, en som skaper trygghet i laget. Kalle passer godt inn i vårt lagbygge og vi gleder oss!

YOG 2016 Lillehammer. Undertegnede må også få legge til at under ungdoms OL i Lillehammer (YOG – Youth Olympic Games) så var Kalle representert på det Norske U16 landslaget. Som vertsnasjon var Norge i det gode selskap med toppnasjoner som USA, Canada, Russland og Finland. Resultatene blir vi nok ikke husket for naturlig nok men litt av en ære og opplevelse! I tillegg da sammen med flere tidligere Lørenskog spillere og derav blant annet Fredrik Pedersen og Theo Rooseboom de Vries som kjent også er i 2022/2023 «rosteren» til Lørenskog IK.

Vi ønsker Kalle velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK