Spillerprofil Lørenskog IK

Jonas Grønstad (Eliteprospects)
Født: 1998
Posisjon: Forward
Høyde: 185 cm
Vekt: 95 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Lørenskog IK
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2023/2024

Klubben har med dette landet en viktig brikke for 2 nye år på Lørenskog! På bilde herunder som har vært på trykk tidligere og som vi har funnet i arkivet vårt er fra 2007/2008 sesongen der Lørenskog ble seriemestere i 1. divisjon. Her kan vi skimte en ung Jonas Grønstad drøyt 10 år gammel på midten av bilde, videre ikke ukjente Jonny Fjeldstad (helt til venstre) og Tom Cato Myhre under feiringen av opprykk til øverste liga. Dette som senere skulle bli en historisk reise i Eliteserien for klubben vår i hele 10 sesonger. En æra av en tid der Stig A. Johnsen hadde gått i bresjen for en satsning som vi aldri før har sett i klubben. Unge lovende Grønstad på bildet skulle senere også få gleden av å debutere i GET-ligaen under denne perioden, noe vi skal komme tilbake til.

Som en liten kuriositet kan vi også nevne at sesongen 2007/2008 var bestående av 16 lag i 1. divisjon. Lørenskog gikk ubeseiret gjennom 30 kamper denne sesongen med hele 134 mål i pluss (GD – goal difference).

Vi tok en prat med Jonas. Han forteller om en fing gjeng der opplegget er bra og ikke minst er han motivert til å ta i et skikkelig tak selv. Jeg har lyst til å trene og bli bedre sier han. På spørsmål om hvorfor Lørenskog igjen sier han at det er vanskelig å reise fra et sted man har vært så lenge og blitt tatt godt vare på, dette er jo mitt andre hjem. Alle i og rundt klubben, de som jobber i kulissene, de som går igjen og igjen rundt kafe driften. Vi blir som en stor familie og jeg kjenner jo på at dette etter hvert betyr mye for meg også. I dag er Jonas blitt Oslo beboer og har bosatt seg på Pilestredet. På fritiden går det stort sett i familie, venner og kjæreste. Som nesten alle andre var det fotball og hockey kombinert frem til 13 års alderen, men derifra kun hockey. Oppveksten har vært trygg og stabil på Lørenskog med en yngre bror som også har spilt hockey samt en mor og far som alltid har stilt opp og fulgt opp. Jonas husker veldig godt et minne fra da han var veldig liten og det var første møte med Teigen, den tidligere driftssjefen og banemann som kunne være noe tydelig på hvordan ting skulle være. Jonas var altså intet unntak, slik at regler og hvordan man skulle oppføre seg i hallen satt seg tidlig. 

Jonas beskriver seg som en hardtarbeidende og rettferdig spiller. 1. divisjon er bedre enn mange kanskje tror men jeg har trua på at vi skal få et habilt lag. I den grad jeg skal mene noe så blir vi med i toppen og så drister jeg meg til å si at det blir play-in på oss. Vi kommer til å bli et godt maskineri som vil stå løpet godt og kanskje komme enda mer utover i sesongen.

Når det kommer til meritter så kan Jonas fortelle om 2 NM gull som junior, hvorav det ene med U18 under 2014/2015 sesongen, det andre med U20 under 2015/2016 sesongen. Dette er for øvrig det første og eneste U20 gullet Lørenskog har i trofe skapet pr dags dato. Noe å strekke seg etter for de kommende generasjoner i klubben!

Vi kan også legge til at Jonas fikk debuten i Eliteserien sesongen 2018/2019 med 40 kamper og 4 poeng i grunnserien. I sluttspillet ble det ytterligere 2 kamper i beltet. Karrieren for øvrig har vært trofast i Lørenskog med unntak av et kort låneopphold i Furuset sesongen 2016/2017 fordelt på 2 kamper. Etter 10 sesonger på øverste nivå for Lørenskog der Jonas som nevnt kom inn under siste sesongen, ble det som kjent en utfordring for A-laget og med det ble det en ny oppstart året etter i Norsk 2. divisjon. Jonas er en av de som stiller opp og blir med på den nye reisen. Under denne perioden bærer han også kapteins vervet i laget. De fleste kjenner historien herifra med direkte opprykk fra 2 divisjon til 1. divisjon, deretter 3stk. sesonger i toppen av 1. divisjon med en førsteplass og 2 stk. nummer 2 på tabellen. En tid der Covid-19 og andre faktorer har spilt en vesentlig rolle, noe som kanskje også kostet klubben et rettferdig opprykk til Eliteserien.

Vi måtte selvsagt også få en kommentar fra «coaches corner» og Espen Olsen Lie forteller at Jonas er en av bærebjelkene i dette laget og en lojal lagspiller med stor L. Han blir viktig både på og utafor isen og er en av de som skal vise vei i dette laget. Det blir viktig å hjelpe de andre og ikke minst kommer Jonas til å ta nye steg selv. Dette er vi godt fornøyde med.

Vi ønsker Jonas lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK