Spillerprofil Lørenskog IK

Dennis Rystad (Eliteprospects)
Født: 2001
Posisjon: Back
Høyde: 180 cm
Vekt: 91 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Ski IL
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Dennis Rystad klar for nok en sesong på Lørenskog!

Klubben er godt fornøyde med at Dennis er med videre. Her har vi en forholdsvis ung back som har tilegnet seg mye senior erfaring fra i fjor og som fortsatt skal utvikle seg og sitt potensiale.

Dennis deler gjerne noen tanker med oss og kan fortelle at dette først og fremst blir en sesong han ser frem i mot. Akkurat nå er målsetningen å trene godt gjennom sommeren og være KLAR til moroa begynner i september. Det skal legges igjen litt blod, svette og tårer i et par måneder nå. Riktignok har vi mistet en del solide spillere fra forrige sesong sier han, men da er det duket for at andre må steppe frem og nye som kommer inn og det tror jeg vi skal klare bra. Laget blir ungt men bra, og så er jeg forholdsvis ung selv også (vi kan nevne at Dennis blir 21 år om få dager den 18. Juni). Dennis har vokst opp i Ski og spilte hockey der hele barndommen. Litt fotball her også men det ble ofret i 12-13 års alderen. Hans far som også var hockeyspiller har stort sett trent både Dennis og 4 år yngre bror Oliver opp gjennom barneårene i forskjellige årsklasser, og det er klart at når du har en såpass ivrig pappa som jeg har med hockey bakgrunn så blir det ofte samme bane på oss barna og det er vi glade for i dag. Som visse andre hockeyspillere fra Ski så gikk turen naturlig nok til nærmeste stoppested og Manglerud Star etter hvert her også. Fra U16 ble det derfor naturlig å flytte på seg og det ble mange oppturer i tiden på Manglerud. I denne perioden var Dennis inne på U16, U18, U19 og U20 landslaget. Ofte er det kamper som ikke er berammede og de føres heller ikke, mens i 20/21 sesongen da han var på U20, ble det 3 obligatoriske landskamper. Dog ble denne sesongen også noe amputert på grunn av Covid-19. På klubbnivå ble det U18 GULL (16/17 sesongen), U18 SØLV (17/18 sesongen) og U18 BRONZE (18/19 sesongen), totalt sett godt merittert i junioralder! Eliteserie debuten kom også på Manglerud i 19/20 sesongen med 1 kamp.

I fjor til 21/22 sesongen ble det altså en flytt til Lørenskog og nå nylig da også klar for ytterligere en ny sesong!

Som spiller føler han selv at det er det defensive som er stabilt bra, men trives godt med å spille fysisk og være en som «gønner» på i duellene (legger oftest ikke noe i mellom der). I tillegg prøver han å være en bra fyr i laget og i garderoben – skape god garderobekultur. Han kommer godt overens med alle og trives bra i miljøet her på Lørenskog.

Herunder noen bilder fra Dennis under sesongen i fjor og apropos det fysiske så står han gjerne opp for både seg selv og laget når det er nødvendig.

På fritiden studerer Dennis på Oslo MET og han bor for tiden på Manglerud.

Vi ønsker Dennis lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK  (oppdatert 14/6)