Peter Messa fortsetter som sportssjef i Lørenskog IK

Klubben bygger videre på kontinuitet og Peter tar dermed fatt på nok en sesong med det overordnede sportslige ansvaret for Elite delen i klubben. Tidligere i år på klubbens generalforsamling ble det valgt et nytt styre med ny styreleder og noen utskiftninger som for øvrig er vanlig da medlemmer som kjent ofte sitter i en periode på inntil 2 år av gangen. Også sportslig utvalg (SU) bygger videre på kontinuitet med unntak av noen få justeringer. SU og leder Anders Skaslien kan fortelle at de er godt fornøyde med innstillingen til styret og valget av Peter som sportssjef på denne viktige rollen i klubben.

HER kan du lese mer om SU og hva som er omtalt ved leder for sportslig utvalg Anders Skaslien tidligere i år.

HER kan du lese mer om styret og hva som er omtalt ved styreleder Magne R. Gloppen tidligere i år.

I tillegg er Peter ansvarlig for Ishockey på Wang Romerike. Denne rollen og samarbeidet skal vi ta for oss litt senere i år.

Vi tok en prat med Peter…….

Hvem er Peter Messa? Jeg er oppvokst på Ekerö i Stockholm er 41 år gammel og Norsk statsborger (tidligere Svensk – endret statsborgerskap). Jeg har drevet med hockey helt siden min far dro meg med på isen som 3 åring. Jeg har under alle mine år opplevd det aller meste av sporten, «ups and downs» både som spiller og leder. Jeg har en fantastisk og tålmodig kone (Josephine), vi har 2 barn som begge nærmest er oppvokst i ishallen og som på godt og vondt (må jeg nesten si) har vært med meg både da jeg var aktiv, og de siste årene som trener, leder og i jobben min innenfor denne sporten. Jeg fikk ADHD diagnose som 38 åring, som var et resultat av at min eldste sønn fikk samme diagnose ved 8 års alder, og som man sier «eplet faller ikke langt fra stammen». For de som har møtt meg så er det antagelig ingen overraskelse at jeg har interesse for tatoveringer, i tillegg har jeg fått en stor interesse for randone og topp turer, noe som tydeligvis har kommet litt med alderen men helt sikkert et produkt av at jeg har litt mye energi til tider :-)

Hva er det som har ført deg til denne rollen i klubben?  Etter en lang aktiv karriere som ble avsluttet her i Lørenskog så kom dagen da det var slutt som følge av en varig kneskade som fulgte meg de siste sesongene og helt inn. Som far hadde jeg de siste årene også vært med å hjelpe til på diverse camper både i regi av klubb men også utenfor i forskjellige former. På dette tidspunktet var Ted Suihkonen sportssjef og utviklingsansvarlig i bredde, men Ted takket senere ja til en mulighet i Russland og KHL/MHL i klubben Lokomotiv Yaroslavl. Muligheten åpnet seg og jeg ble senere ansatt i klubben som utviklingsansvarlig. Rollen ble suksessivt mer omfattende år for år og den ledet til at jeg hadde rollen som sportssjef for LIK AIL kombinert med rollen som sportssjef for Ishockey på Wang Toppidrett Romerike. Riktignok blir rollen i klubben litt annerledes i år da jeg skal fokusere på kun Elite delen, det vil si sportssjef LIK Elite for U18 – U20 og A-lag, i tillegg til samme rolle på Wang som før.

Dine tanker og visjoner? Det er en stor fråga och tema sier Peter! Enkleste og kortversjonen er at Lørenskog som klubb skal bidra med flere bra spillere i Norsk Hockey, men også produsere og utvikle bra mennesker med gode holdninger og verdier. Som klubb ønsker vi å tilrettelegge for at alle barn og ungdom skal kunne nå sine drømmer og mål uansett hva, forutsetning eller utgangspunkt de måtte ha.

Sportsplan? Det er en av årsakene til at SU på oppdrag fra styret har utarbeidet en ny strategisk sportsplan for samtlige årsklasser og individer i klubben. Det er hentet mye inspirasjon fra Norges Ishockeyforbund (NIHF) og isbjørnmodellen, som er et fantastisk verktøy for utviklingen av Norsk hockey som helhet. Samtlige involverte i NIHF som har jobbet frem denne modellen har gjort en formidabel jobb og fortjener en stor takk og ros! Den nye sportsplanen vår vil vi komme tilbake til på et noe senere tidspunkt og i et ferdig format som kan informeres ut til samtlige medlemmer og støttespillere der ute.

Ambisjoner? Den er nok mer en visjon og det er slik at Lørenskog IK skal være Norges beste klubb på utvikling. For å oppnå det så kreves det mye og flere ting må være på plass i en såpass stor klubb som vi tross alt er. Vi må ha et sterkt, ledende styre og helt over til dugnaden som gjøres av veldig mange personer på forskjellige nivåer i klubben. Eksempelvis alle som står i rammene rundt skøyte og hockeyskolen der flere ildsjeler, æresmedlemmer, aktive spillere, medlemmer i klubben, SU representanter og mere til jobber på gjennom hele sesongen, år etter år. Vi må ha engasjerende trenere, dyktige lagledere, gjerne de litt spesielle og rare materialforvalterne så som banemenn som kjefter sånn passe og holder orden/kustus på oss alle i og rundt ishallen. Vi som er de ansatte rundt sport må kvalitetssikre både hvordan alle lag trener is og fys. Vi må ha års hjul på plass som følger en matrise for optimal utvikling gjennom hele sesongen og som forbereder barn og ungdommer for hele tiden «det neste steget og alder». Vi må se alle hver dag, skape en velkommen kultur. Alle vi som på ett eller annet sett har en rolle, verv eller engasjement i klubben må spre glede og positivitet, inspirere utøverne hver dag vi er i hallen. Alle har en unik mulighet men også et stort ansvar for å bidra til at Lørenskog skal være Norges beste klubb på utvikling. Det meste har vi på plass i klubben og ikke minst veldig mange bidragsytere men vi må fortsette å jobbe på og utvikle oss for å bli best.

Hva kan du si om lagbygge som pågår i klubben? Det pågående lagbygge for A-laget er et tema som berører og interesserer noen og enhver. Ut i fra hvem del av klubben hjertet slår for så er det mer eller mindre viktig. I forhold til kontrakterende spillere og trenere til kommende sesongs A-lag så er det Alpha & Omega. De siste årene i klubben har vi hatt mange gode og meritterte spillere som har representert A-laget. Reisen eller omstarten i 2. divisjon eksempelvis med spillere som James Sixsmith, Jonas Grønstad, Eirik Lavik og Patrick Vaakanainen (for å nevne noen) til at Simen Nielsen med flere kom tilbake en etter en under de senere sesongene. Dog er alt til sin tid og noen spillere forlater klubben til fordel for andre tilbud mens noen er ikke med i planene videre. Men svært viktig å nevne at alle som har vært her er en del av klubbens historie, de har lagt ned MYE tid i hallen og det er skapt gode opplevelser og minner hvert eneste år. Vi er stolte av det og vi setter pris på det, så en stor takk til alle. Men når vi nå vender siden (som Svenske kongen en gang sa) så er lagbygge tuftet på fremtiden, driv, konkurranse, viljen til å bli best, gjøre det som kreves og ikke minst bra verdier og holdninger. Laget blir en mix av spillere fra foregående sesong, spillere som har spilt og prøvd seg i Fjordkraft ligaen, men som ønsker å utvikles videre i et miljø og på den måten kunne etablere seg etter hvert som en bidragende spiller på det høyeste nivået i Norsk hockey. Laget kommer også til å bære preg av et samarbeide med Wang Romerike som skal styrke rekruttering men også bidra til en bedre «spissing» av våre unge og mest lovende spillere. I vår klubbs ånd skal det være en vei frem, opp og videre mot nye utfordringer. Som klubb vil vi videre og det like mye organisatorisk som sportslig. Alle som jobber og bidrar rundt A-laget ser frem til ny sesong i 2022/2023 og vi håper alle dere der ute som følger oss gjør det samme. Etter siste sesong ble det foretatt en evaluering av troppen og resultatet av det har selvsagt satt sitt preg på dette lagbygge vi står i, men det blir også en grunnstein i det vi bygger for fremtiden. Laget bærer preg av en gruppe full av spillere med drømmer, ambisjoner og målsettinger på forskjellige nivå. Fellesnevnere er dog at mange er i en viktig fase i sin kommende karriere.

Da vil vi takke Peter for praten, men vi skal selvsagt også ta dere gjennom karrieren til Peter som til slutt ble avrundet i 16/17 sesongen her i Lørenskog. 

Peter Messa (Eliteprospects)

Hvis vi starter med U16 landslaget i 1995 som 15 åring så kunne man forstå at dette kunne bli en hyggelig karriere. Hele veien fra 1995 til 2000, fikk Peter være med fra tid til annen i samtlige landslag gjennom U16/U17/U18/U19/U20. I sesongen 97/98 (U18 A-VM) og sesongen 99/00 (U20 A-VM) ble Peter en av få Svenske spillere som fikk spille Junior A-VM med Tre Kronor Sverige. Begge disse årene med nesten samme lag og spekket av det som etter hvert skulle bli stjernespillere. Hold dere fast folkens, vi snakker om spillere som Henrik Sedin, Daniel Sedin, Niklas Kronwall, Christian Berglund, Jimmie Ölvestad, Tony Mårtensson, Henrik Zetterberg, Rickard Wallin, Björn Melin, Christian Bäckman og Jonas Frögren, for å nevne de sterkeste navnene i troppen disse 2 respektive sesongene. Dette skulle i hvert fall undertegnede tro er noe å ha med seg i minneboken senere i livet! For å runde av junior årene så fikk Peter Eliteserie debuten for AIK under sesongen 97/98, 17 år gammel. Året etter ble det også 1 obligatorisk kamp før veien gikk videre til Troja/Ljungby og første året som seniorspiller fast. Her kan Peter fortelle at overgangen fra junior til senior var tøff. Det tok litt tid å tilvenne seg dette spillet, nivået og ikke minst fysikken. Det ble videre spill for Troja i Allsvenskan i de neste 2 sesongene. Seniorkarrieren ble også en respektabel reise på høyt nivå i mange år. Totalt ble det hele 10 sesonger i Allsvenskan i klubber som Växjö og Bofors (BIK Karlskoga i dag) i tillegg til nevnte Troja/Ljungby. I 03/04 sesongen ble det 1 sesong i Eliteserien for Södertälje. I 04/05 sesongen (lock-out sesongen NHL) ble det spill i den Finske Eliteserien for Ilves (Tampere), en drøy halv sesong før turen gikk tilbake til Sverige og Växjö. I 06/07 sesongen ble det 1 sesong i Danmark for Nordsjælland Cobras (Rungsted i dag). Så etter de 4 sesongene i Bofors og Allsvenskan fra 07/08 til 10/11 så gikk turen til Lørenskog og spill i den Norske Eliteserien. På denne tiden var Lørenskog som vi alle husker et topplag i GET-Ligaen, og det største høydepunktet fra 2012 da vi spilte finalekamper mot Oilers i en fullsatt Lørenskog ishall. Totalt 6 respektable sesonger for Lørenskog, de fleste med «A» på brystet. Dessverre ble karrieren preget av en del skader mot slutten og i 2017 var det over i en alder av 36 år.

Vi ønsker Peter lykke til med kommende sesong!

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK 

 

Lørenskog IK AIL