Niklas Andresen og Espen Olsen Lie med fornyet tillit i Lørenskog IK.

Sportssjef Peter Messa forteller at klubben etter nøye vurderinger har landet på samme team/roller med Niklas som hovedtrener og Espen som assisterende trener. Vi har evaluert sesongen som har vært og vi har vurdert flere kandidater. Vi er veldig tilfredse med å gå videre med samme duo som i forrige sesong, noe som gir laget god kontinuitet og vi kan bygge videre på den retningen og kursen vi har satt.

Hovedtrener Niklas Andresen får med dette nok en sesong ved roret og er veldig motivert til å ta fatt på oppgavene. Først og fremst må jeg få takke klubben for tilliten, og motivasjonen min er akkurat like god som i fjor. Å få lede laget sammen med Espen ytterligere en sesong ser jeg veldig frem til. Nå skal vi først gjennom sommertreningen og legge et godt grunnlag for samtlige spillere, deretter går vi etter planen på is ca. ved månedsskifte Juli/August. Vi har vært gjennom en sesong der jeg har lært mye. 2. plass i serien er et resultat vi er fornøyde med totalt sett. Narvik vant serien fortjent til slutt, selv om vi hadde 2 veldig gode kamper mot de i match-serien gjennom grunnserien, og om jeg ikke husker feil så vant vi 3 kamper og tapte 2 hvorav den ene var i OT. Comet ble til slutt 5. og avgjørende kamp i play-in, dessverre trekker de det lengste strået i OT. Det var veldig tøft der og da, vi hadde mye folk i hallen og nærmest fullsatt langside vendt mot oss. Idretten er noen ganger så brutal (som det føltes for oss alle), men vi må også riste det av oss å gå videre. Man bruker mye tid på å evaluere og det finnes lærdom i mye. Nå blir det naturlig nok noen endringer i laget neste sesong men vi har allerede mye på plass og det blir en spennende tropp å jobbe med, jeg ser virkelig frem til dette og gleder meg! Jeg vil samtidig benytte anledningen til å ønske alle de andre spillerne lykke til videre i respektive klubber. 

Assisterende trener Espen Olsen Lie er også godt fornøyd med både tilliten og rollen. Dette passer meg bra og vi utfyller hverandre bra i HELE TEAMET synes jeg. Som Niklas er inne på så får vi ta med oss erfaringer inn i ny sesong, bygge videre på en del ting og verktøykassen vår som trenere er enda bedre rustet nå. Vi er i godt driv og ser frem til en ny sesong. Vi har lagt ned en forenelig sportslig plan med en rød tråd som vi skal jobbe etter og så skal vi være på samme siden av tauet når vi trekker i riktig retning. Så vil også jeg benytte anledningen til å ønske alle spillerne fra forrige sesong lykke til med nye utfordringer. Noen spillere kommer – noen spillere går, slik er det i hockey men lagbygge hos oss går rimelig etter planen og det er jeg fornøyd med.

Hvilke tanker har dere og ikke minst i forhold til neste sesong? Vi er begge relativt ferske i trener rollen på senior nivå, såpass ydmyke er vi. Men så har vi relativt lang erfaring i dette gamet også og husk vi har levd et langt hockeyliv med mer enn 50 år totalt hvis vi summerer oss opp fra da vi begynte en gang i tiden. I tillegg til trenererfaringen på seniornivå forrige sesong så har vi flere år som trenere på junior lagene, og det er ikke en helt uvanlig inn-stegs modell (fra junior til senior). Dette har vært nyttig for oss også. Tilbake til da vi selv var aktive som spillere på seniornivå så har vi hatt mange forskjellige trenere med ulike filosofier og ideer som vi selvfølgelig kan nytte gjøre oss med selv. Vi tar vel ikke i hvis vi sier at vi har hatt et stort spenn i de trenere/coacher vi har spilt under med alt ifra gamle skolen til mer moderne trenere. Vi er slik vi er men vi jobber hardt med oss selv og egen utvikling, og vi har begge stor passion for dette ellers hadde vi ikke holdt på. Så handler dette til syvende og sist om noen vesentlige ting og parametere der vi har et ansvar for A-laget, prestasjoner og resultater. Vi skal først og fremst jobbe etter en plan og vi skal gjøre vårt aller beste for laget og klubben. Det skal bli spennende å se hva vi får til med dette laget og vi er optimistiske i forhold til hvor vi kommer til å være på tabellen, men dette overlater vi til sportssjefen å si noe om overordnet. Laget blir også litt annerledes kommende sesong, det blir litt yngre men vi har beholdt en solid stamme og det er treningsvillige yngre gutter her med mye U-landslagserfaring som ligger helt der fremme og som kommer til å være med å sette preg på hverdagen. Noen kommer utenifra og noen kommer fra egne rekker, i tillegg er det også flere unge spillere på juniorsiden som vi følger tett og disse skal klubben også ivareta best mulig i forhold til både ens egen og riktig utvikling videre. I sum har vi stor tro på at dette skal bli bra og en fin mix med de noe mer etablerte. En annen ting vi er opptatt av og ønsker oss er å ha et nærmere forhold til supporterne. Vi skal bli flinkere til å kommunisere og bygge broer med og mot dere. Vi vet at mange som følger A-laget tett har et hjerte for hele klubben, det har vi også. Vi ønsker derfor som en start å invitere Skauen supporterklubb til et lite treff i hallen i august når laget er satt og vi smått er i gang med treninger og oppkjøring. Dette slik at vi kan dele med oss i forhold til status i laget, målsetning, forventninger og ikke minst høre hva supporterne våre har på hjertet. Det er alltid ting vi kan bli bedre på, og dette skal være en av de tingene vi skal forbedre. Følg derfor med når vi nærmer oss august så setter klubben opp et forslag til en tid som forhåpentligvis passer mange.

Som tidligere spillere har både Niklas og Espen lang erfaring. 

Niklas Andresen (Eliteprospects) er ekte Lørenskog gutt, vokst opp ikke veldig langt fra ishallen. Spilte stort sett i Manglerud i ungdomsårene og inn mot junior alder, men hadde også noen fine år på juniorlaget til Lørenskog. Merittene på juniorsiden er imponerende med 2stk. NM U17 gull med Manglerud Star (i den tiden var det U17 lag) og 2stk. NM U20 gull (1 gull med Manglerud Star, 1 gull med Lørenskog). I 15/16 sesongen ble det litt av hvert, NM sølv med Lørenskog U20, samt 1.plass i 1. divisjon med Tønsberg etter at det ble en liten visitt der med 6 kamper og 6 poeng totalt, og hele 22 kamper for Lørenskog i Eliteserien + 15 kamper i sluttspillet (denne sesongen var A-laget var oppe i toppen og spilte finale-serie mot Stavanger Oilers, tap i 6. finale på hjemmebane i den kampen som fortsatt står som tilskuerrekord i klubbens historie). Mot slutten av spillerkarrieren var det en tur innom Bergen i 1. divisjon (et hardsatsende Bergen lag 16/17 sesongen) og avslutningsvis tilbake i Lørenskog. Niklas er også en ivrig golfer og benytter ofte fritiden til å gå en runde på en av banene i området, aller helst er det Losby som er favoritten. 

Espen Olsen Lie (Eliteprospects) opprinnelig Lørenskog gutt frem til 7-8 års alder og det startet faktisk i Lørenskog ishall. Deretter var oppveksten på Skjetten, men som for mange andre så gikk turen til Furuset som den gang var helt i toppen på breddesiden i hockey. Etter ungdomsskolen fikk Espen plass på hockeygymnas i Sverige og hadde 4 sesonger i Timrå. Etter en tøff start i forhold til at nivået på alle mulige måter her var veldig høyt så gikk det bra etter hvert og eksempelvis de siste 2 sesongene i J20 SuperElit var han topp 5 i den interne poeng ligaen. Dette ble kronet med debut i den Svenske Eliteserien, 1 kamp i grunnserien samt 1 i sluttspillet. Merittene er i orden her også, stort sett fast på alle U-landslagene og fikk med seg VM U18 og 2stk. VM U20. I 04/05 sesongen ble det kontrakt med TIK som 20 åring og spill i Eliteserien her hjemme. Dette var lock-out sesongen i NHL og han fikk gleden av å være på et rimelig heftig TIK-lag som gikk hele veien til sluttspill FINALE der VIF ble hakket for sterke. Totalt ble det 10 sesonger i Eliteserien for klubber som TIK, Furuset og Lørenskog, før Espen trappet ned med 4 sesonger i Furuset og 1. divisjon, den siste i 17/18 sesongen før skøytene ble lagt på hylla. I dag er Espen familiefar med kone og 3 barn slik at det som er igjen av fritid går stort sett med til familien og oppfølgning på andre arenaer.

Trener duoen var omtalt også før sesongen i fjor. Mer om dette kan dere lese HER.

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK 

 

Lørenskog IK AIL