Spillerprofil Lørenskog IK

Joakim Aarseth Opsahl (Eliteprospects)
Født: 2003
Posisjon: Forward
Høyde: 180 cm
Vekt: 90 kg
Fatning: Left
Moderklubb: Manglerud Star
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2022/2023

Tidligere Grüner (på lån fra Vif) og Fjordkraftliga spiller Joakim Aarseth Opsahl er på plass med en 1-års kontrakt.

Hovedtrener Niklas Andresen er godt fornøyd med at klubben har landet kontrakten med Joakim. Her får vi inn et stort talent som vi har bra koll på fra tidligere. Nå har han lagt 1 sesong bak seg i Fjordkraft og da har han både utviklet seg og lært mye, nå skal han få utvikle seg videre her hos oss i et bra miljø. Han er en god offensiv spiller med bra fart og trøkk som vi skal få nytte av. Vi vet at det var flere på banen så dette er vi glade for.

Joakim forteller at han fikk skøyter på beina ikke lenge etter at han begynte å gå. Ettersom hans far (John Opsahl) er tidligere hockeyspiller så var det naturlig at det ble hockey tidlig, og så vidt han husker så var han bare 2år gammel da de første skøyteskjæra ble tatt. Han både bor og kommer fra Abildsø og naturlig nok er det Manglerud Star som er moderklubben.

Apropos pappa John så må undertegnede nevne i anledningen at han har en hyggelig karriere bak seg i Norsk ishockey med flere sesonger i Eliteserien for klubber som Vålerenga og Furuset, og ikke minst LØRENSKOG hvor det ble hele 5 sesonger hvorav 4 av de i Eliteserien på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Sikkert mange som husker dette godt………

Som spiller beskriver Joakim sine styrker som en skøyte sterk spiller med bra fart og liker å spille offensiv + fysisk hockey. Etter mange sesonger på Manglerud så gikk veien videre til Vålerenga i 13-14 års alderen og der har han vært siden gjennom junior årene og etter hvert utlån til Furuset en periode i 20/21 sesongen og deretter da Grüner sist sesong (nesten full sesong, gikk til Grüner etter 1. runde i sesongen).

På merittlisten har han 2stk. NM-gull for Vålerenga på U18, der han også hadde flest mål i serien 18/19 sesongen (som 1 år underårig) med 32 mål på 27 kamper (27K-32M-19A-51P). I tillegg har han vært innom nesten alle samlinger og kamper gjennom U-Landslagene fra U16 – U18 – U20 (med unntak av u20 vm i desember). I 18/19 sesongen ble det hele 20 poeng på 13 kamper for Norge U16! Seneste samling for U20 i Skien nå i mai var han også representert. Sesongen i Grüner og Fjordkraft endte med 39 kamper, 2mål, 4assist, totalt 6p. i grunnserien + 6 kvalifiseringskamper der Grüner berget plassen på øverste nivå. De siste sesongene har han også trent mye med A-laget til Vålerenga og fått med seg noen treningskamper på forsesongen.

Hvorfor Lørenskog? Etter en totalvurdering var dette det beste sportslige tilbudet for meg. Her kan jeg få muligheten til å utvikle meg videre og ha en litt annen rolle enn hva jeg sannsynligvis ville ha i en Fjordkraft klubb i forhold til der jeg står nå. Jeg har valgt det som er mest riktig for meg. I tillegg får jeg en veldig bra hverdag både på og utenfor isen, treningsopplegget og hverdagen blir bra.

Har du noen tanker om årets sesong? Nå er jeg litt ny inn her men jeg kjenner flere av spillerne og det blir bra når laget setter seg og vi blir bedre kjent alle sammen. Målsetningen får kanskje trenerne si noe om men jeg skal kjøre på og gjøre mitt beste og jeg regner med at dette kommer til å bli bra.

Vi ønsker Joakim velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK