Spillerprofil Lørenskog IK

Espen Kleppe Hermanrud (Eliteprospects)
Født: 1999
Posisjon: Forward
Høyde: 172 cm
Vekt: 80 kg
Fatning: Right
Moderklubb: Furuset
Aktuelt: Ny kontrakt med Lørenskog IK ut sesongen 2023/2024

Tidligere Grüner og Fjordkraftliga spiller Espen Kleppe Hermanrud er på plass med en 2-års kontrakt.

Med dette har vi fått inn en solid ung spiller med senior erfaring som vil bli viktig i årets lag sier assisterende trener Espen Olsen Lie. Han er en offensiv spiller som er bra med puck og vi gleder oss til å jobbe med han fremover.

Vi tok en prat med Espen som kan fortelle at han er oppvokst på Grorud i Oslo. I oppveksten var det fotball det gikk i til å begynne med, men etter at kompisen (som også hadde en far i kulissene) introduserte han for ishockey da han var snaue 7 år så var det gjort. Det ble 1 års tid på hockeyskole, deretter full fart på aldersbestemte lag i Furuset. Senere ble det Vålerenga fra tidlig junioralder og i forkant av 16/17 sesongen fikk han mulighet til å komme inn i organisasjonen til Almtuna i Sverige. Her var det bare å gripe sjansen. Det ble 2 sesonger fordelt på U18 og U20. Som 1. års U20 spiller i U20 laget hadde Espen 25 poeng på 34 kamper, noe som endte med 5. plass i den interne poengligaen. I Almtuna spilte han for øvrig sammen med 2 tidligere Lørenskog kjenninger henholdsvis Martin Brandsdal og ikke ukjente Kristian Røykås Marthinsen (drafted 2017 round 7 #213 overall by Washington Capitals). I 18/19 sesongen var det retur til Vålerenga med en sterk sesong for U21 laget, hele 52 poeng (4. plass i ligaen) på 45 kamper i grunnserien, deretter NM-gull i sluttspillet. I 19/20 sesongen fikk Espen kontrakt i Örnsköldsvik, HockeyEttan i Sverige. Dette er nivå 3 i Sverige, men de som følger godt med vet at denne ligaen holder et meget høyt nivå. Det er mange etablerte spillere i både Allsvenskan og SHL som tar turen via HockeyEttan i noen sesonger før de etablerer seg i en av de nevnte ligaene. Denne sesongen var det første «senior året», noe som var en brå og tøff overgang men lærerik forteller Espen. I 20/21 sesongen er det Haugesund Seagulls som er neste stopp, nok en hel sesong på seniornivå og denne gang i Norsk 1. divisjon. Her går det såpass bra at det ender opp med 33 poeng på 25 kamper. Til sammenligning hadde ingen Lørenskog spillere fra fjorårets lag (2. plass i serien) flere målpoeng, noe som setter prestasjonen i et hyggelig perspektiv således. Gode prestasjoner betaler seg ofte og 21/22 sesongen betyr kontrakt i Grüner og spill i Fjordkraftligaen, oppsummert totalt 37 kamper og 6 målpoeng.

Hva er årsaken til at du nå velger Lørenskog? Klubben har gitt meg et godt inntrykk, hele prosessen har vært ryddig og jeg har gode muligheter til å utvikle meg videre her. Det som er lagt frem synes jeg ser veldig spennende ut. I tillegg kjenner jeg flere av spillerne fra før og jeg tror vi vil bli en fin gruppe. 

Har du noen tanker om årets sesong? Mitt mål er først og fremst å bidra i laget og jobbe knallhardt for at vi når de målene vi setter oss samlet. Laget er nesten komplett p.t. og jeg som kjenner til noen av de plassene som enda ikke er offentliggjort mener at vi har et stort potensiale. Lykkes vi med det vi skal gjøre så kommer dette til å bli veldig bra, jeg mener vi definitivt blir å finne høyt oppe på tabellen.

Vi ønsker Espen velkommen og lykke til med kommende sesong!

 

Her kan du følge Lagbygge 2022/2023 Lørenskog IK