Niklas Andresen og Espen Olsen Lie tar over a-laget i Lørenskog, og sesongoppkjøringen på is er allerede i gang.

Etter at Kenneth Larsen valgte å søke nye utfordringer utenfor Lørenskog rett før sommeren har a-laget stått uten hovedtrener. Men ledelsen og sportssjef har ikke ligget på latsiden i ferietiden. Nå har klubben valgt å rekruttere internt. Daglig leder Mats Wibe-Lund forklarer hvorfor.
– Vi har bra erfaring med å finne gode trenere internt i klubben. Det har vi gjort før og kommer helt sikkert til å gjøre igjen. Niklas og Espen har riktig innstilling, har «Lørenskogverdier» og den nødvendige tilliten både i klubben og blant spillerne. Her har sportslig utvalg, sportssjef og styret gjort gode valg, og nå er vi klare for å ta neste steg, sier Wibe-Lund.

Ny hovedtrener: Niklas Andresen

Ungt og erfarent med høye målsettinger
A-lagets nye hovedtrener, Niklas Andresen, har lang trenererfaring til tross for sin unge alder. 27-åringen har stått på benken for U20 i Manglerud, U16, U18, og U20 i Lørenskog. Som spiller har han også erfaring fra høyeste nivå i Norge for blant annet Lørenskog og kjenner derfor spillestil og kulturen i ishallen svært godt. Nå tar han over et ungt, men erfarent lag som har lyst til å vinne.
– Det var en positiv overraskelse å få denne muligheten. Det blir en spennende utfordring som vil kreve mye, men samtidig ser jeg fram til å kunne utvikle meg videre som trener, sier Andresen.
Målsettingene har ikke forandret seg fra sist sesong som ble preget av pandemien.
– Vi skal ligge i toppen og kjempe om opprykk. For å få til det, må alle i spillergruppa akseptere sin rolle i laget. Det må til for å vinne noe sammen og for å være et best mulig lag, sier Andresen.
Hvordan vil du karakterisere deg selv som trener?
– Hehe. Jeg mener jeg er nøye og har veldig fokus på detaljer. Jeg vil gjerne at vi som lag skal være nøye i alt vi gjør. Jeg er nok litt nerdete på det området. Og så mener jeg at jeg har «passion» for spillet, sier Andresen.

Ny assistent: Espen Olsen lie

Aggressiv og morsom hockey
Espen Olsen Lie er ny assistenttrener og skal i tillegg være bindeleddet mellom topp og bredde i Lørenskog. Olsen Lie har også lang erfaring som spiller og trener og gleder seg til å ta fatt på jobben.
– Klubben har satt ambisjonene våre og det er de vi skal jobbe etter. Vi skal spille aggressiv presshockey, vi skal være superoffensive og vi skal ha mye puck. For meg personlig blir det ekstra spennende fordi nå går jeg fra kun å tenke utvikling til en mer resultatfokusert hverdag, sier Olsen Lie.

Sterk spillertropp
Allerede før sesongen kom store deler av spillertroppen på plass. Den kan du lese mer om her. Troppen begynner å bli fulltallig, men Andresen har noen flere overraskelser på lur.
– Vi har forsterket laget enda mer i sommer. Dette blir et veldig godt ishockeylag. Jeg skal ikke røpe noe akkurat nå, men du må følge med på Lørenskog sine Facebook-sider utover i uka, sier Andresen.

Fornøyd: Jonas Grønstad

Fornøyde spillere
A-lagstroppen kan nå komme i gang med forberedelsene til vinterens sesong med ny trenerduo på isen.
– Det er godt å ha dette på plass. Vi er fornøyde – vi kjenner de, og de kjenner oss. Jeg er sikker på at dette er en god match og vi gleder oss til å dra i gang nå, sier fjorårets lagkaptein Jonas Grønstad.