Etter at forbundsstyret i Norges ishockeyforbund bestemte seg for ti lag i neste års Fjordkraftliga, planlegger nå Lørenskog for nok en viktig sesong.

Daglig leder i Lørenskog ishockeyklubb AIL, Mats Wibe-Lund er sterk og klar.

En ekte Engell: Berit Engell er en viktig støttespiller for Mats Wibe-Lund og a-laget i Lørenskog

En ekte Engell: Berit Engell er en viktig støttespiller for Mats Wibe-Lund og a-laget i Lørenskog.

– Vi legger oss ikke ned nå. Vi har unge, sultne lokale spillere som vil vise seg frem. Vi har en trener som følger klubbens filosofi og det betyr at vi har alle muligheter, sier Wibe-Lund.
Sesongen 21/22 er kanskje en av de viktigste på mange år.
– Nå har vi kjent på nivået i to år og nå skal vi gjøre oss klare for det neste steget, og kommer med noen spennende nyheter rett over påske, sier han.
Med det mener han å profesjonalisere produktet Lørenskog ishockey enda mer både for spillere, sponsorer og publikum.
– Vi har allerede et støtteapparat rundt laget som holder elitenivå. Nå skal vi dyrke samarbeidet enda mer med våre samarbeidspartnere, og ut og få med flere på vårt lag, sier Wibe-Lund.
Får synlighet
For det må flere støttespillere på plass for å bli mer profesjonell. Neste sesong vil også kampene få mer synlighet.

– Neste sesong vil også første divisjon bli enda mer synlig på TV og på nettet. TV2 har rettighetene til alle førstedivisjonskampene også med proff produksjon, muligheter for kommentatorer og eget TV-studio i pausene. Dette har vi testet ut i år allerede og det kommer til å bli et fint utstillingsvindu for sporten, spillerne og for sponsorer, sier Wibe-Lund.

Økonomisk berg- og dalbane
Den daglige lederen har som mange andre ishockey-elskere hatt en berg-og-dalbane-sesong. Mest av alt merker han økonomiske utfordringer.
– Vi søker selvfølgelig kompensasjon der vi kan, men merker det likevel godt på bunnlinja. Vi har savnet publikum i hallen denne sesongen. Både med støtten de gir spillerne i kamp etter kamp, men også økonomisk. Vi vet at vi har et produkt som er underholdende, men vi får ikke vist det fram. Det er trist, sier Wibe-Lund.

Håper på publikum til høsten
Når sesongen starter igjen til høsten håper lederen på å friste publikum med både brød og sirkus i hallen.
– Vi ønsker at det å være på ishockeykamp i Lørenskog ishall kan sammenlignes med en god fest. Du kan nesten ikke vente til den begynner, du møter gode venner, har det gøy og blir underholdt. Og når festen er over så gleder du deg allerede til neste gang. Det er den opplevelsen vi skal levere i ishallen, sier Wibe-Lund.
Takknemlig sjef
Slutten av en ishockeysesong er ifølge den daglige lederen alltid fylt med litt tomhet og at det er lett å gå litt lei. I hvert fall når utfallet ble som det ble. Wibe-Lund er likevel ydmyk og takknemlig.
– Jeg ønsker å takke samarbeidspartnere for at de alltid står ved vår side. Samtidig hadde vi ikke klart dette uten alle de frivillige rundt a-laget, gutta i sekretariatet, kafè-gjengen, vaktgruppa, gutta hos Gaffateip Productions, medlemmene i Lørenskog ishockeyklubb, Skauen, styret og sportsstyret i klubben. Og sist, men ikke minst. Takk til gutta på A-laget som dag etter dag legger ned arbeidet for å utvikle seg personlig slik at de kan prestere for hverandre og for klubben både på og utenfor banen. Vi skal fortsette å dra dette lasset sammen i riktig retning, sier Wibe-Lund.