Lørenskogs nye spiller- og trenerkoordinator for elitesatsingen i Lørenskog ishockeyklubb, Espen Olsen Lie, har planen klar. Det handler om trivsel, utvikling og kvalitet.

Espen, som selv har vært aktiv i flere år og nå har gått inn i rollen som en av lederne i klubben, er en velkjent mann for flere i klubben.  Han er født på Lørenskog og bodde sine første år i blokkene rett bak ishallen.
– Jeg er også en av dem som startet på Metro hockeyskole (som det het den gangen red. anm.), som liten gutt, og ble med opp til G 14 tror jeg, sier Olsen Lie.
-På den tiden så raknet det litt i klubben, så veien videre gikk først til Furuset ishockey, derfra til Sverige som 16 åring, helt opp til Norrland og Timrå IK. Cirka 70 mil hjemmefra. Jeg husker godt at det var spesielt å dra så ung.

Ville hjem
Det å komme til hockeyens mekka i Norden som middels trent norsk, ung hockeyspiller var ikke lett, pappa var med han den første uka.
-Det jeg husker best er at jeg ville være med han hjem igjen når han dro. Det ble et kultursjokk, i Norge så var jeg vant til å være en av de bedre, og fikk liksom gjøre litt som jeg ville. Plutselig fikk jeg helt andre krav på meg og måtte jobbe for spilletid. Det holdt ikke lenger med talent, du måtte ha hele pakka.
Han ble i Sverige i fire år.
-Jeg klarte meg gjennom det og lærte veldig mye om hva som egentlig kreves for å lykkes. I hvert fall på det mentale planet og hvor viktig det er med god fysisk form, noe jeg håper at jeg kan bringe videre til ungdommene i Lørenskog ishockeyklubb.
Etter dette har Olsen Lie vært spiller i flere klubber, både i Trondheim(TIK), Furuset og i Get-ligaen for Lørenskog.

Jobbe målrettet
Nå har han jobben som trenerkoordinator i Lørenskog. Dette er en rolle som klubben mener bør på plass i alle norske ishockeyklubber som har ambisjoner om å hevde seg på toppnivå.
-Det er en ny rolle som ingen har hatt før i klubben. Jeg synes det var en god utfordring å være med på for å gjøre klubben enda mer strømlinjeformet, og for å få på plass en del ting som har med det sportslige å gjøre. Ting som jeg og andre ledere i klubben har sett, som gjerne har vært litt ujevnt.
-Jeg er ganske sikker på at Lørenskog Ishockey klubb har en veldig lys fin fremtid så lenge vi jobber målrettet som klubb og ikke haster oss opp og frem.

Utviklingsplan
Den nye trenerkoordinatoren har allerede gjort seg opp noen tanker om hva jobben innebærer og hvilke motsetninger han kommer til å møte
-Jeg ønsker også å få med alle trenere og lagledere som gjør en fantastisk frivillig jobb for klubben, til å jobbe mer likt i forhold til en grunnmur som vi ønsker å ha. Så kommer det flere oppfattelser og meninger utover det, men enda så jobber vi med å få flere til å følge utviklingsplanen klubben har laget hvor det å utvikle trenerne i klubben er viktig tema. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med eliteutøverne, trenere og lagledere i de respektive gruppene.

Verdier og ambisjoner
Espen Olsen Lie var i forrige sesong hovedtrener for Lørenskogs U18-lag, en rolle som han trives godt med.
-Det beste med det å være trener er at man får jobbe med mennesker. Det er kjempegøy å få jobbe med barn og ungdom som er veldig positive og gjerne vil noe med idretten, eller som synes at det er så gøy å være i hallen at man ikke vil hjem til middag. Jeg tror og håper at vi tar et steg nærmere toppen, og at vi utvikler oss som klubb med riktige verdier og ambisjoner sammen.

Jobbe sammen
Norsk ishockey har ikke flust av penger og anlegg. Det er trangt om plassen i Lørenskog ishall, men Olsen Lie mener at mye kan gjøres selv om fasilitetene ikke er optimale
-Vi skulle gjerne hatt mange millioner og flere isflater. Men når vi ikke har det enda så er det fortsatt mange ting vi må jobbe med for å utvikle oss. Det går for eksempel på å bli flinkere til å samarbeide mellom trenere og lagledere – ikke bare innenfor samme årsgruppe, men også mellom årsgruppene. Vi kommer til å bli enda mer tydelig på hvordan vi ønsker det skal være, slik at de som er med på å hjelpe til og gjør en jobb kjenner til klubbens målsetting og kan jobbe for det.

Se til A-laget
Olsen Lie er klar på at Lørenskog ishockeyklubb ikke kan sammenligne seg med de største klubbene hva gjelder ressurser og pengebruk. Men han mener at klubben kan at hvis man vil nå langt, så må man ofre ganske mye, være profesjonell, sette krav, ha tydelig lederskap og jobbe steinhardt.
-Et veldig godt eksempel i forhold til laginnsats og aksept av roller i ett lag er a-laget i Lørenskog. De har gjort en kanonsesong hvor spillere og mange frivillige har lagt ned en enorm innsats og jobbet hardt sammen for ett felles mål. De vant til og med 1. divisjon! Hvem hadde trodd det? Det er en innstilling og vilje som jeg mener mange flere kan etterligne, sier Olsen Lie.