Daglig leder Mats Wibe-Lund i Lørenskog ishockeyklubb elsker sporten og føler seg hjemme i ishallen. Men savner mer system i laget.

Det er ikke systemet i spillergruppa han savner, men en mer systematisert og profesjonell hverdag. Og mer penger – selvfølgelig. Det er tøft å drive en ishockeyklubb på knapper og glansbilder samtidig som det skal bygges kontinuitet.

– Toppidrett og elite handler om penger; Hva vi kan få til for å gjøre hverdagen best mulig for utøverne. Jeg jobber både administrativt og med salg, og jeg må forsterke teamet rundt meg. Det er det viktigste akkurat nå, sier Wibe-Lund.

Får mye ut av lite
Klubben har fått til et godt opplegg rundt a-laget, som de selv mener er minst like godt som lag en divisjon høyere har. Og de klarer det med begrensede ressurser, noe den daglige lederen er stolt av. Men det holder ikke.

– Vi trenger mer penger, og en satsing på å bygge en fornuftig organisasjon som igjen kan skape mer interesse for denne fantastiske idretten som foregår midt i Lørenskog sentrum. Vi har en logo, et navn, og en stolthet som vi må klare å bygge videre på. Jeg håper at flere er interessert i å bidra i denne byggeprosessen.

Sten for sten
På døra inn til ishallen er det klistret opp et merke med teksten «bak denne døra finnes det bare muligheter». Det er et ordtak lederen støtter fullt ut.
– Det finnes massevis av kompetanse og rutine i klubben. Vi har trenere og folk i støttefunksjoner som jeg husker jeg så opp til når jeg var liten og var på hockeymatcher. Nå har vi skolesamarbeid på plass som også kommer med god og riktig kompetanse, så jeg føler at vi er på riktig vei. Det er muligheter her. Vi kunne latt oss begrense og vært tilfredse, men det gjør vi ikke. Vi tenker lange tanker.

Men det krever hardt arbeid?

– Det er kanskje en klisjé men det er faktisk sant. Vi jobber hardt her, alle jobber hardt. Vi står oppreist motgang og medgang. Det er den viktigste grunnverdien i klubben. Tenk når vi kobler den sammen med enda mer profesjonalitet i et godt system. Da kan vi skape den kontinuiteten som klubben, spillerne og publikum fortjener.

Sterke følelser
Wibe-Lund er en engasjert kar, som snakker både på inn- og utpust, men når det kommer til følelser for klubben må han ta en pause.

– Lørenskog, det er, det er mye for meg. Jeg husker når jeg kom til klubben for noen år siden. Jeg følte at jeg kom inn et sted hvor folk ville noe. For meg som elsker sporten ishockey så var det som å komme hjem, sier han.