Hovedtrener Kenneth Larsen og Lørenskogs a-lag er klare for en ny sesong etter at kvalifiseringen til Get-ligaen ble avlyst sist sesong. Nå stiller Larsen med Norges best trente lag.

Ute er det fortsatt smak av sommer, men inne er det stabilt syv grader. Isen må holde en viss standard. Inn i Lørenskog ishall kommer hovedtrener Kenneth Larsen slentrende til sin 28. istrening for sesongen. Han gleder seg til sesongstart.

– Det er karakter i dette laget. Det er ingen av dem som får ei krone for å spille her. De spiller for ei brødskive og et glass med saft. Jeg er imponert over den viljen og innsatsen som er i dette laget, sier Larsen.

Det er seks måneder siden de fikk beskjed om at opprykksdrømmen ble knust. Viruset ordnet det. De var bokstavelig talt på vei til Gardermoen for å spille kvalifisering til Get-ligaen mot Narvik. Lørenskog hadde allerede vunnet 1. divisjon på første forsøk. Målet var nærme.

– Jeg mener at vi hadde 30 prosent sjanse til å rykke opp. Det var oss, Grüner, Comet og Narvik. Jeg er rimelig sikker på at Narvik kom til å holde seg, men de to andre – der kunne vi ha gitt dem skikkelig kamp.

Han er mest skuffet på spillernes vegne.

– Jeg synes at gutta hadde fortjent å få den erfaringen det er å spille sånne kamper. De hadde fortjent den «premien».

Best trent
I stedet ble det avlysninger og treningspause. Spillerne har kjørt barmarkstreninger siden 1. april. I snitt seks-syv økter i uka fram til 1. august hvor spillerne gikk på isen igjen. Kenneth Arntzen har hovedansvaret for den fysiske biten for a-laget.

– Jeg kjenner ikke til andre ishockeylag i Norge som er like godt gjennomtrente som gutta våre er akkurat nå. Det skal litt til å trene, trene, trene gjennom en hel vår og sommer sånn som disse spillerne har gjort nå. Det viser mental styrke, sier Arntzen.

Ungt, yngre, yngst
Inne på trenerrommet i ishallen henger det en tavle med lapper med alle spillernes navn på. Larsen omrokerer lappene rundt og rundt. Han prøver ut forskjellige rekker før sesongstart. Laget har mistet to av fjorårets «seniorer» siden forrige sesong. Noe som gjør at laget fortsatt har en av divisjonens laveste gjennomsnittsalder.

– Niklas Andresen og Stian Uttakleiv har gått av med «pensjon». Det er ikke lett å få hverdagen til å gå opp, det skjønner jeg godt. Det er jobb, skole og privatliv som skal gå sammen med veldig mye trening. Heldigvis har Lørenskog noen veldig gode juniorer som nå får sjansen til å vise seg fram på a-laget. Det er veldig gøy å se at de holder mål. Det er målsettingen til klubben og noe som vi nå oppfyller, sier Larsen.

Kort i ermet
Kenneth Larsen har store forhåpninger til eget lag denne sesongen selv om noen «tunge» spillere er borte.
– I mål har vi både rutine og læregutt. Jeg mener at Nylén er en av de beste keeperne i ligaen. Han kommer til å gjøre livet vanskelig for mange motstandere denne vinteren. I tillegg har vi tatt opp U21-keeperen for å utvikle ham videre. På backplass har vi en fin blanding av rutine og juniorer, noe som vi skal utvikle utover i sesongen. Blant løperne er vi godt skodd. Vi har gode rollespillere og folk som kan gjøre det umulige. Det eneste vi mangler er kanskje noen flere fysiske spillere, men det kommer kanskje noen overraskelser etter hvert, smiler Larsen lurt.

Tror på pallplass
Førstkommende helg starter 1. divisjon igjen og Larsen tar med laget til Trondheim for å møte Nidaros i sesongåpningen. Treneren har brukt mye tid på å kikke på motstanderne i treningskampene.

– Det er alltid tøft å spille mot trønderske lag. De har litt andre regler der oppe. Hvis Nidaros kommer godt i gang så kan de overraske utover vinteren. Ellers så vet jeg allerede nå at Comet og Ringerike er de lagene som sammen med oss er de lagene som skal kjempe om opprykket. Det laget jeg vet minst om er Haugesund, de kan levere varene de også fordi de har veldig gode enkeltspillere.

Hva tror du selv da?

– Jeg tror vi vinner 1. divisjon i år igjen, sier Larsen.

Her er Larsens tabelltips for 1. divisjon:

  1. Lørenskog
  2. Ringerike
  3. Comet
  4. Haugesund
  5. Hasle/Løren
  6. Nidaros
  7. Gjøvik
  8. Furuset
  9. Tønsberg